Winnipegin päävalmentaja hehkutti Sami Nikua – ”Suonissa virtaa pakkasnestettä”

Sami Nikua, ja hänen tekemistään NHL-debyytissään, oli ilo seurata.
Sami Nikua, ja hänen tekemistään NHL-debyytissään, oli ilo seurata. Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin suomalaispuolustaja Sami Nikua on hehkutettu hänen AHL-otteidensa myötä Pohjois-Amerikan suunnalla pitkin kautta.

21-vuotias Sami Niku varattiin Winnipeg Jetsin toimesta NHL:ään vuoden 2015 varaustilaisuudessa, vasta seitsemännellä varauskierroksella (#198). Tuossa vaiheessa kanadalaisseurassa tuskin osattiin odottaa, mitä nuorelta suomalaiselta päästäisiin todistamaan vain paria kautta myöhemmin.

Vaan ennakko-odotukset eivät aina kohtaa realismin kanssa ja tässä kohtaa hyvä niin: Niku on nimittäin tehnyt läpi kauden vakuuttavaa jälkeä AHL:ssä, sillä 71 pelatun runkosarjaottelun jälkeen hänellä on kasassa puolustajalle todella upeat tehot 15+37=52.

Nikun huikea kausi palkittiinkin AHL:n toimesta, sillä NHL:n farmisarja tiedotti viime yönä, että nuori suomalaispuolustaja on nimetty AHL:n kauden 2017-18 tulokastähdistöön (lue uutinen täältä).

Se kaikkein kovin palkinto tuli kuitenkin pari yötä sitten, kun Niku pääsi tekemään NHL-debyyttinsä ottelussa Montreal Canadiensia vastaan. Hän iski samalla myös NHL-uransa avausmaalin, joka syntyi kaiken kukkuraksi hänen historiansa ensimmäisellä laukauksella maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Kaiken kaikkiaan Sami Nikua nähtiin ottelussa jäällä 15 minuutin ja 13 sekunnin edestä, minkä jälkeen Jetsin päävalmentaja Paul Maurice oli todella vaikuttunut näkemästään.

– Hänen suonissaan virtaa pakkasnestettä, tai ainakin siltä hänen tekemisensä näytti. Hän oli todella rennon oloinen kaukalossa, Maurice kommentoi suomalaissuojattinsa suoritusta CBC:n mukaan.

Maurice kertoikin Nikun ansainneen omatoimisesti NHL-debyyttinsä, kiitos hänen huikeiden AHL-otteidensa.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Me halusimme nähdä hänet kovassa ottelussa ja hänellä oli itseluottamusta lähteä jopa mukaan tukemaan hyökkäyksiämme.

– Hänen pelissään oli todella paljon positiivista. Hänen pelaamisensa oli riskitöntä ja mielestäni hän pelasi todella fiksusti. Hän ei panikoinut kiekon kanssa ahtaissa tilanteissa; hän liikutteli kiekkoa vaivatta – hän teki kaikki asiat, jotka nuorten puolustajien täytyy oppia. Hänen taitotasonsa on valtaisa.

Päätöserässä maalinsa iskenyt Niku pääsi pelaamaan yhden vaihdon myös jatkoajalla, siis 3 vs. 3 -tilanteessa, ja hän vakuutti etenkin luistelullaan häntä seuranneet tahot. Nuori suomalainen totesikin, ettei NHL:n pelitempo tullut hänelle juurikaan yllätyksenä.

– Se oli minulle ihan ok. Peli ei ollut ollenkaan liian nopeaa.

Sami Nikun pelaajauran tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!