Sami Nikun uskomaton kausi kruunautumassa – NHL-debyytti ensi yönä?

Sami Nikun uskomaton kausi on vienyt hänet NHL-debyytin kynnykselle.
Sami Nikun uskomaton kausi on vienyt hänet NHL-debyytin kynnykselle. Kuva: Getty Images

Sami Nikun uskomaton kausi hakee lähestulkoon vertaistaan, sillä hän hyppäsi Liigasta täksi kaudeksi AHL:ään, ja on pelannut siellä kertakaikkisen fantastisesti.

Usein Euroopasta Pohjois-Amerikkaan suuntaavilta pelaajilta ottaa oman aikansa sopeutua pienempään kaukaloon ja huomattavasti kovatempoisempaan peliin, mutta Winnipeg Jetsin organisaatiossa kiekkoilevan Sami Nikun kohdalla tällaisia kasvukipuja ei olla nähty.

Sen sijaan 21-vuotias suomalaispuolustaja on valloittanut pohjoisamerikkalaiskaukalot heti omakseen debyyttikaudellaan, sillä Niku on iskenyt tällä kaudella pelaamissaan 71 AHL-ottelussa puolustajalle uskomattomat tehot 15+37=52, tehotilaston ollessa +18.

Vielä viime kaudella JYPissä kiekkoillut Niku onkin saavuttanut heti ensimmäisellä AHL-kaudellaan useita hienoja merkkipaaluja:

  • AHL:n puolustajien pistepörssin jaettu ykkössija
  • AHL:n puolustajien maali- ja syöttöpörssin kakkossija
  • Suomalaispuolustajien yhden kauden AHL-piste-ennätys
  • Manitoba Moosen tulokaspuolustajien piste-ennätys

Ei ollut siis mikään ihme, että Sami Nikun uskomattomat otteet poikivat hänelle NHL-kutsun pari päivää sitten. Jotkut odottelivat NHL-debyytin tapahtuvan jo viime yön kierroksella Ottawa Senatorsia vastaan, mutta nuoren suomalaisen oli vielä toistaiseksi tyytyminen sivustakatsojan rooliin.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Jetsin johtoporras halusi NHL-kutsullaan varmasti totuttaa Nikua NHL-ympäristöön pudotuspelejä ja mahdollisia loukkaantumisia ajatellen, mutta samalla NHL-debyytti on jopa todennäköinen: tarjolla olisi esimerkiksi Tucker Poolmanin tontti seuraavassa ottelussa.

Ainakin vielä teoriassa koko NHL:n runkosarjan voitosta taisteleva Jets kohtaa kauden kolmessa viimeisessä ottelussaan pelkästään pudotuspelien ulkopuolelle jääviä joukkueita: se pelaa seuraavan ottelunsa vieraissa Montreal Canadiensia vastaan ja joukkue päättää runkosarjan kotiotteluihin Calgary Flamesia ja Chicago Blackhawksia vastaan.

Runkosarjan jälkeen Nikun, joka teki viime kaudella Liigassa 59 runkosarjaotteluun tehot 5+22=27 ja on tuttu pelaaja suomalaisille myös Leijonien juniorimaajoukkueista, pelit jatkuvat lähes satavarmasti AHL:ssä, sillä Manitoba Moose on jatkamassa Jetsin tavoin kauttaan pudotuspeleissä.

Nikun uratilastot ja pelaajaprofiilin löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!