Sami Vatasen tilanne täysin auki Leijonien suhteen – ”Haluja oli tulla”

Sami Vatasen MM-kisamatka saattaa kaatua aivotärähdykseen.
Sami Vatasen MM-kisamatka saattaa kaatua aivotärähdykseen. Kuva: Getty Images

New Jersey Devilsin suomalaispuolustajan Sami Vatasen tilanne kevään MM-kisojen suhteen on auki ikävän loukkaantumisen seurauksena.

Leijonien johtoporras sai eilen iloisia uutisia, kun Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen MM-kisamatkat varmistuivat (lue uutinen täältä). Positiivisia uutisia olisi voinut tulla kertaheitolla enemmänkin, ellei Sami Vatasen loukkaantuminen olisi asettanut hänen MM-kisamatkaansa uhan alle.

Vatanen nimittäin kertoi Iltalehden haastattelussa, että MM-kisat kiinnostavat, mutta ilmeinen aivotärähdys on aiheuttanut kysymysmerkkejä.

– Haluja oli tulla, mutta sitten tuli tämä tärsky. Ja loukkaantumisen takia tällä hetkellä on se tilanne, että en nyt pysty urheilemaan, Vatanen kommentoi tilannettaan Iltalehdelle.

– Eiköhän siinä pieni sellainen (aivotärähdys) tullut. No, ei mun päästä enää tyhmempää tule, Vatanen naureskeli.

Kaikesta päätellen kyse on lievästä aivotärähdyksestä ja sen myötä MM-kisamatka on edelleen mahdollinen 26-vuotiaalle suomalaispuolustajalle, joka kaupattiin kesken kauden Anaheim Ducksista New Jersey Devilsiin, ja hän kertookin olotilansa parantuneen.

Vatanen, joka teki nyt jo hänen ja Devilsin osalta päättyneellä kaudella 72 runkosarjaotteluun tehopisteet 4+28=32, olisi erinomainen lisä Leijonien alakertaan. Ennen kaikkea ”Vatman” toisi alakertaan huikean määrän kiekollista osaamista, joka vain korostuisi isossa kaukalossa, unohtamatta luonnollisestikaan hänen ylivoimataitojaan.

Tässä kohtaa Lauri Marjamäen ja Jere Lehtisen tehtävänä on kuitenkin vain odottaa ja toivoa, että Vatanen tervehtyy ja saa ennen kaikkea myös Devilsiltä luvan lähteä MM-kisoihin. Newarkilaisseuran kausi päättyi pudotuspelien 1. kierroksella, kun Tampa Bay Lightning eteni pelillisesti tasaisen sarjan jälkeen seuraavalle kierrokselle voitoin 4-1.

Vataselta jäi väliin joukkueensa viimeinen pudotuspeliottelu aivotärähdyksen vuoksi, minkä hän koki, kun Nikita Kucherovin (katso video täältä) kova taklaus osui häntä suoraan päähän. Vatanen ehti pelata pudotuspeleissä neljä ottelua ja hän teki niissä yhden maalin.

Sami Vatasen esityksiä on päästy edellisen kerran todistamaan MM-kisoissa keväällä 2010. Tuolloin hän oli juuri päättänyt viimeisen kautensa Liigassa ja JYPin paidassa.

MM-kisojen jälkeen Vatanen on pukenut Leijonien pelipaidan ylleen kahdesti – sekä vuoden 2014 olympialaisissa että vuoden 2016 World Cupissa. Hänen palkintokaappiaan komistaa aikuisten arvokisoista pronssinen olympiamitali.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Guentzel 4 maalia, Couturier loisti – Penguins 2. kierrokselle!