Sampo Rannasta ei liiaksi puhuta – ”Hän luistelee jo nyt kuin NHL-pelaaja”

Sampo Rannasta ei juurikaan puhuta, mutta hän on kovan luokan lupaus sampo ranta
Sampo Rannasta ei juurikaan puhuta, mutta hän on kovan luokan lupaus. Kuva: Getty Images

NHL Draftin kuumimmat suomalaisnimet ovat tänä kesänä Jesperi Kotkaniemi ja Rasmus Kupari. Sen sijaan juuri kukaan ei puhu Sampo Rannasta.

Kuka siis on Sampo Ranta?

Ranta on vuonna 2000 Naantalissa syntynyt hyökkääjä, joka on valinnut hieman erilaisen polun kohti NHL-ammattilaisuutta. Hän on muun muassa pelannut Red Bull Salzburgin jääkiekkoakatemiassa, Itävallassa, josta tie vei kaudeksi 2016-17 Pohjois-Amerikkaan ja USHL:ään.

USHL on erittäin kova juniorisarja Yhdysvalloissa ja siellä hän on kaksi viime kautta edustanut Sioux City Musketeersia. Ensimmäinen kausi meni vielä pitkälti pienen kaukalon salojen opiskeluun ja Ranta teki 30 otteluun tehot 6+3, mutta päättyneellä kaudella hän nakutti 53 ottelussa pisteet 23+14=37.

Tehopisteet eivät kuitenkaan kerro kaikkea Rannan tekemisestä, sillä NHL Central Scoutingin johtaja David Gregory kertoo, että potentiaalia on vielä paljon nähtyä parempaan.

– Hän on peliälyltään terävä kaveri ja fyysisesti todella vahva. Hän luistelee jo nyt kuin NHL-pelaaja, ja laukauskin on NHL-kaliiperia. Minusta hänen tehopisteensä eivät kerro sitä, miten paljon hänessä on hyökkäyspään potentiaalia, Gregory kehuu NHL.com:n suomenkielisillä sivuilla.

– Hän tekee oikean ratkaisun lähes joka kerta. Jos hän näkee kaverin vapaana, hän pystyy toimittamaan tälle kiekon. Hänellä on myös taito ampua heti kun näkee maalilla sopivan raon. Hän tekee ketjukavereistaan parempia.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Potentiaalia on siis ja paljon. Sen tietää myös Sampo Ranta itse, jolla on vahva luotto omaan tekemiseensä ja omiin vahvuuksiinsa pelaajana. Hän on fyysinen pelaaja (188 cm | 87 kg), erinomainen luistelija ja lisäksi häneltä löytyy myös loistava laukaus.

– Pystyn luomaan paljon maalipaikkoja nopeuteni ansiosta. Minulla on myös hyvä laukaus ja tykkään laukoa. Omasta mielestäni näen tilanteet hyvin ja pystyn luomaan vauhdillani tilaa, jolloin minun on helppo laukoa tai syöttää, Ranta käy läpi vahvuuksiaan.

Ensi kaudeksi Ranta siirtyy pelaamaan Wisconsinin yliopistoon, jota valmentaa sellainen legendaarinen nimi kuin Tony Granato, jolla on peliuransa lisäksi myös pitkä kokemus valmennustehtävistä NHL:ssä.

– Pidän Granaton ajattelutavasta. Hän on loistava valmentaja, joka on ollut NHL:ssä kauan. Uskon, että saan häneltä paljon eväitä tulevaan sekä kehittymiseen pelaajana, Ranta päättää.

Sampo Rannasta ei siis paljoa puhuta, mutta nimi kannattaa painaa tarkasti mieleen.

Rannan uratilastot löydät täältä.

Suosittelemme myös:
IL: Miro Heiskaselle kaavaillaan suurta roolia NHL:ssä – ”Se on tavoite”