Floridan valmentaja lupasi Säterille ykkösvahdin tontin – ”Se on nyt hänen maalinsa”

Floridan päävalmentaja Bob Boughner lupasi Harri Säterille ykkösvahdin tontin.
Floridan päävalmentaja Bob Boughner lupasi Harri Säterille ykkösvahdin tontin. Kuva: Getty Images

Florida Panthersin suomalaisvahti Harri Säterille viime ajat ovat olleet niin fantastisia, että hän on vallannut itselleen ykkösvahdin tontin.

Ykkösen tontin piti olla Harri Säterille vain tilapäinen pesti, kun sekä Roberto Luongo että James Reimer ovat olleet loukkaantumisten vuoksi poissa.

Vaan tilapäinen on nyt muuttunut toistaiseksi pysyväksi, sillä suomalaisvahti on lyönyt tiskiin sellaiset näytöt mahdollisuuden saatuaan, että Panthersin päävalmentaja Bob Boughner lupasi Säterille ykkösvahdin pestin, vaikka Reimer on jo palaamassa takaisin pelikuntoon.

– Se on hänen maalinsa nyt, sillä hän on ansainnut sen. Hän pelaa fantastisesti, Bougner hehkutti voitokkaan Vancouver Canucks -ottelun jälkeen Fox Sports Floridan toimittajalle Jameson Olivelle.

Boughnerille täytyy nostaa isosti hattua päätöksestään. Hän nimittäin päätti jättää nimet selässä toissijaisiksi asioiksi ja tehdä ratkaisun, jollaisen vain todella harva valmentaja lähtisi tekemään.

Luonnollisesti Säterille tilanne on unelmien täyttymys, sillä hän on tehnyt vuosikaudet töitä sen eteen, että hän olisi tässä tilanteessa pelaajaurallaan.

– Tämä on unelmani. Olen tehnyt tämän eteen töitä koko elämäni – nyt olen täällä ja voitan otteluita. Tämä on yksinkertaisesti mahtavaa, Säteri puolestaan hekumoi ottelun tauottua.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

28-vuotiaalle Säterille on kertynyt kuluvan kuukauden aikana kolme ottelua ja hän on voittanut niistä jokaisen. Hänen henkilökohtaiset torjuntatilastonsa näistä otteluista ovat uskomattomat 95,00/1.50.

Ylipäätään Säteri on tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa, kuten luonnollisesti myös koko Panthersin joukkue, ja hän on herättänyt floridalaisjoukkueen taistelemaan tosissaan pudotuspelipaikoista.

Tällä hetkellä Panthers on 52 sarjapisteellään kuuden pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta joukkue on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin kahdeksantena oleva Columbus Blue Jackets.

Säterin ottelukohtaisiin tilastoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Harri Säteri jatkoi ilmiömäistä virettään – otti todelliset huippupelastukset!