Seattle jätti laajennushakemuksen! Liittyy NHL-kartalle aikaisintaan 2020

Seattle on saamassa upouuden NHL-laajennusjoukkueen!
Seattle on saamassa upouuden NHL-laajennusjoukkueen. Kuva: Getty Images

Sijoittajaryhmä The Oak View Group on jättänyt virallisen hakemuksen NHL-laajennusjoukkueen suhteen. Seattle saisi joukkueen aikaisintaan vuonna 2020.

Seattlessa on todellinen kiekkonälkä, minkä vuoksi kaupunkiin on huhuiltu uutta NHL-seuraa jo hyvä tovi. Nyt asiassa on otettu valtava harppaus eteenpäin, sillä sijoittaryhmä The Oak View Group, David Bondermanin ja Jerry Bruckheimerin johdolla, on jättänyt NHL:lle hakemuksen laajennusjoukkuetta ajatellen.

Kyseessä ei suinkaan ole mikään turhanpäiväinen paperin pala, vaan sijoittajaryhmä on joutunut maksamaan hakemuksen yhteydessä 10 miljoonaa dollaria NHL:lle.

Sijoittajaryhmä on saanut myös kaupungin tuen, sillä kun uutinen tuli julkisuuteen, Seattlen pormestari Jenny Durkan twiittasi asiasta iloiseen sävyyn.

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös TÄSTÄ.

Hakemus tullaan nyt käsittelemään liigan toimesta, eikä tälle ole asetettu aikataulua. Jossakin vaiheessa tuleva laajennusseura joutuu aloittamaan kausikorttimyynnin testimielessä, aivan kuten Vegas Golden Knights teki ennen varsinaista olemassaoloaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Seattlen joukkue tulisi pelaamaan pelinsä KeyArenassa, jolle tullaan suorittamaan noin 660 miljoonan dollarin remontti. Itse laajennusjoukkue tulisi kustantamaan sijoittajaryhmälle noin 650 miljoonaa dollaria.

Seattlessa ei ole pelattu Yhdysvaltojen isoja talviliigoja sitten vuoden 2008, kun NBA-seura Seattle SuperSonics siirtyi kaupungista Oklahoma Cityyn.

Aiheesta lisää Sportsnetin sivuilla TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
TREIDI: Dion Phaneuf kaupattiin kesken ottelun LA Kingsiin – mm. Marian Gaborik Ottawaan