Aivotärähdys ja alavartalovamma – Sebastian Aho sai hyviä & huonoja uutisia

Carolina

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho joutuu olla toistaiseksi sivussa tositoimista kahden eri vamman vuoksi.

Raleighilaisseura tiedotti Sebastian Ahon kärsineen Calgary Flamesin Mark Giordanon taklauksen seurauksena sekä aivotärähdyksen että alavartalovamman.

Giordano selvisi tilanteesta pelkällä suihkukomennuksella, sillä häntä ei asetettu NHL:n toimesta pelikieltoon.

Mitä todennäköisimmin Ahon alavartalovammassa on kyse polvivammasta, sillä Ahon jalka taittui taklaustilanteessa ikävän näköisesti ja hän ei kyennyt varaamaan toiselle jalalleen tippaakaan painoa, kun häntä talutettiin varsin sekavan oloisena kohti pukukoppia.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Ahon poissaolon pituudesta ei tässä vaiheessa ole sen kummempaa tietoa, mutta aivan heti suomalaisnuorukainen ei ole kaukaloihin palaamassa. Positiivinen uutinen oli kuitenkin se, ettei Ahon alavartalovamma vaadi leikkaushoitoa.

Toista kauttaan NHL:ssä pelaava Aho oli eittämättä matkalla NHL-uransa ennätyspisteisiin: hän teki viime kaudella 82 runkosarjaotteluun tehot 24+25=49 ja kuluvan kauden osalta hänellä on 45 ottelusta kasassa pisteet 16+21=37.

20-vuotias Hurricanes-laituri onkin ollut etenkin viime aikoina kovassa vedossa, sillä viimeiseen 11 pelaamaansa otteluun hän on tehnyt tehopisteet 9+5=14.

Tarkemmin Ahon ottelukohtaisiin suorituksiin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Videon Sebastian Ahon loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta voit katsoa täältä:
VIDEO: Aho loukkaantui ikävästi – Mark Giordano lensi suihkuun