Sebastian Aho elämänsä liekeissä jo pidemmän aikaa – sivuutti omaa laukaisu-ennätystään

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon nimi liitettiin Bostonissa härskiin sanaleikkiin.
Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Ahon nimi liitettiin Bostonissa härskiin sanaleikkiin.

Carolina Hurricanesin suomalaistähti Sebastian Aho on ollut viime aikoina hurjassa vireessä. Viime yönä hän teki maalin ja sivuutti omaa ennätystään.

Hurricanes kohtasi viime yönä Washington Capitalsin, jonka se onnistui kaatamaan lukemin 3-1. Ottelussa nähtiin myös eräs suomalaisonnistuminen, mutta tässä ei ole enää nykyään mitään uutta, mitä tulee juuri Hurricanesin peleihin. Sebastian Aho oli nimittäin jälleen mukana, kun Capitals jäi joukkueen jalkoihin.

Samalla Hurricanes katkaisi Capitalsin kymmenen ottelun mittaisen kotivoittoputken, joten Carolinan voitto tuli erinomaiseen saumaan.

Aho on taasen ollut viime aikoina ilmiliekeissä, sillä hänen pisteputkensa on venynyt käytännössä jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Hän on tehnyt nimittäin edelliseen yhdeksään kamppailuun tehot 8+4, mutta Hurricanesin 6. tammikuuta pelatussa ottelussa Boston Bruinsia vastaan Aho joutui jättämään kaukalon hyvissä ajoin loukkaantumisen vuoksi. Tästä johtuen hän pelasi kamppailussa ainoastaan noin kuusi minuuttia.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Jos tämän puolikkaan pelin jättääkin huomiotta, on Aho todellisuudessa kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa. Voitaneen siis sanoa hyvällä omatunnolla, että suomalainen on elämänsä vireessä.

Kaiken lisäksi Aho sivuutti viime omaa ennätystään, mitä tulee vetoihin maalia kohti. Hän keräsi näitä tililleen seitsemän kappaletta, mihin hän on pystynyt NHL-urallaan ainoastaan kahdesti aiemmin. Molemmat näistä tulivat viime kauden aikana.

Ahon tämän kauden tilastoihin pääset käsiksi TÄSTÄ.

Lisää NHL-uutisia pääset lukemaan TÄTÄ KAUTTA.