Video: Sebastian Aho maalasi kaksi kertaa Sharksin rysään JA-tappiossa

Video: Sebastian Aho maalasi kaksi kertaa Sharksin rysään JA-tappiossa

Carolina Hurricanesin suomalaistaikuri Sebastian Aho tykitti pari maalia joukkueelleen yön NHL-kierroksella, mutta se ei auttanut seuraa voittoon asti.

Nuori Aho viimeisteli hurrikaanien avausosuman, kun ottelua oli pelattu hieman yli 9 minuuttia. Suomalainen sai kiekon San Josen nyytin kulmalle Noah Hanifinin esityöstä ja niittasi limpun tolppien väliin ensimmäistä kertaa matsissa.

20-vuotias Kärppien kasvatti pääsi ampumaan myös Carolinan 3-0-täkyn vielä ensimmäisen erän aikana. Canesin toinen suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen alusti näppärästi Aholle kumilätkän ja Sepelaukoi pikkumustan kauniisti rannelaukauksella ohi hailauman veskarin Martin Jonesin.

Hurricanes johti ottelua toisessa erässä jo 4-1-lukemin, mutta isäntätiimi San Jose onnistui vielä kampeamaan itsensä aina tasatilanteeseen ja siitä voittoon. Sharksin huippupakki Brent Burns ratkaisi ottelun jatkoajalla numeroiksi 5-4 ja näin carolinalaisille karvas maku suuhun kamppailusta.

Aho on takonut kauden 27 ensimmäiseen taistoon komeat 21 pistettä, joista 7 on täysosumia. Teuvo Teräväinen on puolestaan tintannut vielä Sepeäkin kovemmat tehot; samaiseen määrään mittelöitä 8 onnistumista ja 15 syöttöä.

Ahon näyttävä iltapuhde videolla:

https://www.youtube.com/watch?v=1Cf6TGdVEaE

Jos video ei näkynyt, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

Lisää NHL-aiheisia uutisia löydät sivustomme NHL -osiosta.