Huikea suomalaisuutinen: Sebastian Aho on Carolinan MVP!

Jääkiekon parissa ammatikseen työskentelevien toimittajien liitto teki oman valintansa Carolina Hurricanesin suhteen: Sebastian Aho on Carolinan MVP.

Carolina Hurricanesin kausi jäi jälleen kerran pannukakuksi, sillä raleighilaisseuran kausi päättyy jo yhdeksättä kertaa putkeen runkosarjaan.

Vielä alkuvuodesta Hurricanes oli mukana taistossa Itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista, mutta helmikuun alusta katsottuna joukkueen voittosarake oli 12-16-3 ja se pudotti joukkueen pudotuspelikelkasta.

Pettymys on ollut luonnollisesti kova myös joukkueessa pelaaville Sebastian Aholle ja Teuvo Teräväiselle, mutta samalla molemmat suomalaiset ovat onnistuneet erinomaisesti: sekä Aho (29+36=65) että Teräväinen (23+41=64) laittoivat reippaalla kädellä omat henkilökohtaiset piste-ennätyksensä uusiksi ja he olivat kaiken kukkuraksi runkosarjan päättyessä molemmat plussan puolella tehotilastossa.

ÄLÄ UNOHDA:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!

Aho ja Teräväinen valloittivatkin Hurricanesin sisäisen pistepörssin ykkös- ja kakkossijat. Joukkueen sisäisessä tehotilastossa Teräväinen (+8) oli kakkonen ja Aho (+4) jaetulla kolmossijalla.

Ennen viime yönä Suomen aikaa pelattua kauden viimeistä runkosarjaottelua, jossa Hurricanes kaatoi Itäistä konferenssia ainakin vielä toistaiseksi johtavan Tampa Bay Lightningin jatkoajalla 3-2, Carolinan suunnalta kantautui iloisia suomalaisuutisia: Sebastian Aho nimettiin ammattitoimittajien äänestyksessä joukkueensa MVP:ksi.

Aho teki joukkueestaan eniten otteluiden voittomaaleja (4) ja iski kahdeksan ylivoimaosumaa. Lisäksi hän merkkautti toistaiseksi NHL-uransa pisimmän pisteputken, joka oli yhdeksän ottelun mittainen.

Carolina Hurricanes jäi pudotuspelipaikasta lopulta 14 pisteen päähän ja näin ollen Aho vapautui ainakin teoriassa Leijonien käyttöön. Listan Leijoniin mahdollisesti vapautuneista pelaajista voit katsoa TÄMÄN LINKIN kautta.

Tarkemmin pääset tutustumaan Ahon tämän kauden suorituksiin pisteiden valossa TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
NHL-pudotuspeliparit 2018 lähestulkoon selvillä – pleijarit käynnistyy ensi viikolla