VIDEO: Carolinan suomalaiset jälleen ratkaisijoina – Sebastian Aho teki suomalaishistoriaa!

Sebastian Aho sai peräti seitsemän ottelun mittaisen maalittoman putken katki.
Sebastian Aho sai peräti seitsemän ottelun mittaisen maalittoman putken katki.

Carolina Hurricanes, jolle voiton toivat lopulta Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, sai viime yönä vieraakseen Montreal Canadiensin. Vierasjoukkue roikkui pitkään ottelussa mukana, kiitos kanadalaisvahti Carey Pricen.

Jo ottelun avauserä oli yhtä päätä, kun ’Canes vei laukaukset nimiinsä lukemin 16-6, mutta ainoastaan Teuvo Teräväinen, joka teki joukkueensa viime ottelussa upeasti tehot 0+3, kykeni ohittamaan Pricen.

Suomalaishyökkääjän kauden yhdeksäs maali syntyi jo ajassa 03:44 ja varsin upealla tavalla one timerista.

Ottelun toisessa erässä peli kääntyi vierasjoukkueelle ja se tulikin Alex Galchenyukin maalilla rinnalle ajassa 25:19.

Tämän jälkeen Cam Ward kuitenkin tilkitsi vedenpitävästi luukut isäntien päässä, ja kun Sebastian Aho tinttasi päätöserään kaksi maalia, oli homma sitä myöten selvä.

Ensimmäisen osumansa nuori suomalainen viimeisteli aikaan 49:15, kun hän iski kiekon takatolpalta ylivoimalla rystyllä ylös ja illan toisen maalinsa hän iski tyhjään Canadiens-nuottaan.

Ylivoimaosumallaan Aho, joka valittiin ottelun ykköstähdeksi, teki suomalaista NHL-historiaa. Hän nimittäin ohitti Jari Kurrin ja nousi kaikkien aikojen kolmanneksi tehokkaimmaksi alle 21-vuotiaaksi suomalaispelaajaksi NHL:ssä.

Viime yön ottelun jälkeen 20-vuotiaalla Aholla on tilillään 118 NHL:n runkosarjaottelua ja hän on tehnyt niissä tehot 34+42=76. Se on kaksi maalia ja kaksi tehopistettä enemmän kuin Kurrilla samassa iässä ja Aho täyttää 21 vuotta vasta heinäkuussa.

Kotijoukkue Hurricanes vei ottelussa laukaukset numeroin 36-24 ja se oli toista erää lukuun ottamatta koko ajan selkeästi niskan päällä ottelussa.

Raleighilaisseura on voittonsa myötä kolmen ottelun voittoputkessa ja ylipäätään se on voittanut viimeisistä seitsemästä ottelustaan peräti kuusi.

Tarkemmin Ahon uratilastoihin voit tutustua tämän linkin kautta.

Muun NHL-tuotantomme löydät täältä.