Tiedote julki: Sedinin veljekset lopettavat peliuransa NHL:ssä

Vancouverissa tulee pitkä aikakausi päätökseensä, kun Sedinin veljekset lopettavat NHL-uransa tähän kauteen.
Vancouverissa tulee pitkä aikakausi päätökseensä, kun Sedinin veljekset lopettavat NHL-uransa tähän kauteen. Kuva: Getty Images

NHL-maailmasta on tullut ilmi todellinen jymy-yllätys, sillä Sedinin veljekset lopettavat peliuransa. Kaksoset edustivat Vancouveria vuodesta 2000 lähtien.

Henrik ja Daniel Sedin ovat päättäneet ripustaa hokkarit naulaan. Kaksoset julkaisivat asiasta tiedotteen, josta kävi ilmi muun muassa se, että ura vaikuttaa olevan kokonaan ohi, eikä veljeksillä ole aikomuksia jatkaa uraa edes Euroopan kaukaloissa, kuten esimerkiksi SHL:ssä.

– Canucks-perheeseen kuuluminen 18 kauden ajan on ollut elämämme parasta aikaa. Mutta nyt on aika keskittyä perheisiimme ja elämään jääkiekon jälkeen. Nyt on meidän aikamme auttaa läksyissä jokainen ilta. Nyt on aika osallistua jokaisiin mahdollisiin syntymäpäiviin ja seisoa kylmän kaukalon vieressä, jalkapallopeleissä ja ratsastustunneilla. Nyt on meidän aikamme osallistua jokaiselle päivälliselle, Sedinit kirjoittivat tiedotteessaan.

Sedinit edustivat koko uransa ajan Vancouver Canucksia, joissa veljekset aloittivat pelinsä kaudella 2000-01. Daniel varattiin vuoden 1999 draftin toisena ja Henrik kolmantena pelaajana. Molemmat saapuivat lavalle kuitenkin samaan aikaan.

Danielin saldo hänen tähän astisella urallaan on 1 303 runkosarjaottelua ja tehot 391+647 (1 038). Henrikin vastaavat ovat 1 327 kamppailua ja tehot 240+828 (1 068). Canucksin runkosarjaa on jäljellä vielä kolme ottelua.

Sedinien tiedotteen voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

Suosittelemme myös:
Nyt hemmotellaan Liigan ystäviä – Unibetilta tarjolla VIP-aitio välieriin!