Useat seurat soittelivat perään – halusivat huippulupaavan Henrik Borgströmin

Bryan McCabe kehui Borgströmiä.
Bryan McCabe kehui Borgströmiä. Kuva: Getty Images

Useat seurat halusivat NHL Trade deadlinella Florida Panthersin Henrik Borgströmin, vaikka suomalainen ei vielä pelaakaan NHL:ssä.

Florida Panthers varasi kaikkien yllätykseksi Henrik Borgströmin vuoden 2016 NHL Draftin ensimmäisellä kierroksella. Se oli ennen kaikkea yllätys siksi, että edeltävänä vuonna yksikään seura ei varannut häntä, vaikka hän oli siis varauskelpoinen.

Panthersin kuuluttaessa varauksestaan, moni ihmetteli, että miksi ihmeessä floridalaisseura päätyi valitsemaan Borgströmin. Vaan ei ihmettele enää: 20-vuotias suomalaissentteri on kasvamassa Denverin yliopistossa todelliseksi huippupelaajaksi.

Ensimmäisellä kaudellaan (2016-17) Borgström nakutti 37 otteluun tehot 22+21=43, juhli kauden päätteeksi mestaruutta, tuli valituksi yliopistosarjan vuoden tulokkaaksi ja lisäksi hänet nimettiin sarjan toiseen tähdistökentälliseen – siis tulokkaana.

Panthers oli Trade deadlinelle lähtiessään niin sanotusti vedenjakajalla: se olisi sarjatilanteensa myötä voinut olla yhtä hyvin niin ostava kuin myyvä osapuoli, mutta Frank Vatranon hankintaa lukuun ottamatta siitä ei tullut oikein kumpaakaan.

Useammat tulevaisuuteen satsaavat seurat kokeilivatkin kepillä jäätä. Toisin sanoen nämä seurat tarjosivat jotain mielenkiintoista nykyhetkeen ja halusivat vastineena Henrik Borgströmin. Panthers-organisaatiossa asiaa ei suostuttu edes miettimään.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Kaikki ovat innoissaan hänestä ja me kaikkein eniten. Hänestä tulee jotain suurta… Me tulemme olemaan pitkässä juoksussa parempi joukkue, kun hän on kokoonpanossamme, Panthersin GM Dale Tallon kommentoi tapahtumia Fox Sportsin Jameson Olivelle.

Borgström on ollut kuluvalla kaudella vielä viime vuottakin paremmassa vauhdissa, sillä tilillä on tässä kohtaa kuusi ottelua vähemmän kuin viime kaudella ja tehopisteitä hänellä on kasassa 18+23=41. Viime kauden piste-ennätys on siis menossa suurella todennäköisyydellä rikki.

Floridassa Borgströmiä on kaavailtu lähtökohtaisesti todella isoon rooliin – johtamaan Panthersin kakkoskenttää Aleksander Barkovin takana.

Nuoren helsinkiläisen tilastoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Täältä kaikki NHL Trade Deadlinen siirrot joukkueittain:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018