Siirtopommi: MM-kultaleijona Anssi Salmela Ilvekseen

36-vuotias maajoukkueestakin tuttu puolustaja Anssi Salmela vahvistaa Tampereen Ilvestä ainakin helmikuun ajan.

Vuonna 2011 maailmanmestaruutta voittamassa mukana ollut Anssi Salmela liittyy Tampereen Ilveksen vahvuuteen. Ilveksessä kiekko-oppinsa saaneen puolustajan sopimus ulottuu ensin helmikuun loppuun, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudelleen.

”Aluksi tavoitteena on saada mies hyvään pelikuntoon ja päästä hyvin ryhmään mukaan. Nyky-Ilveksen toiminta on vaikuttanut hyvältä ja joukkueen pelityyli rohkealta. Urani alkoi aikoinaan täällä Ilveksessä, ja hyvillä fiiliksillä liityn nyt joukkueeseen”, MM-kultapuolustaja kommentoi Ilveksen tiedotteessa.

”Anssi on miettinyt eri vaihtoehtoja ja pelipaikkoja tälle kaudelle, ja on hienoa, että saimme asiat sovituksi tällä viikolla. Hän liittyy joukkueeseemme ensi viikon alussa karanteenijaksonsa päätyttyä. Sopimuksemme kattaa aluksi helmikuun, jonka jälkeen päivitämme tilanteen. Anssi pelaa ensimmäisen kerran siinä vaiheessa, kun hän itse kokee olevansa valmis”, urheilujohtaja Timo Koskela avasi tuoretta siirtoa.

Salmelan kaksi viimeisintä kautta ovat kuluneet Sveitsin pääsarjassa EHC Biel-Biennen joukkueessa. Viime kaudella hän teki 37 ottelussa tehopisteet 5+11=16.

Viimeksi kiekollisesti taitava puolustaja on nähty SM-liigassa kaudella 2007-2008, kun hän edusti Ilveksen naapuriseura Tapparaa. Tuon jälkeen hän on kiertänyt ympäri maailmaa muun muassa NHL:ssä, jossa tilille ehti kertyä 112 ottelua ja 21 tehopistettä.


KATSO MYÖS: Video: Jake Muzzin lätytti pelin päätyttyä kiekon päin Matthew Tkachukia ja raivokohtaus oli valmis