Venäläistoimittajan valtava vuodatus paljasti karun faktan: SKA:n mestaruus on jo sovittu

Venäläistoimittajan mukaan SKA:n mestaruudesta on jo sovittu, kiitos Venäjän presidentin, Vladimir Putinin.
Venäläistoimittajan mukaan SKA:n mestaruudesta on jo sovittu, kiitos Venäjän presidentin, Vladimir Putinin. Kuva: Getty Images

KHL:n tämän kauden mestaria ei tarvitse jännittää, kertoo venäläistoimittaja Slava Malamud. Hänen mukaansa SKA:n mestaruus on nimittäin jo selvä homma.

Venäläistoimittaja Slava Malamudille riitti eilisillan Severstal-SKA-ottelun jälkeen, kun SKA voitti kamppailun päivänselvällä paitsiomaalilla. Malamud vuodatti tämän jälkeen 21 twiitin mittaisen ”artikkelin” siitä, kuinka Venäjän presidentti Vladimir Putin on jo pedannut SKA:lle KHL:n mestaruuden.

Malamud käytti twiiteissään muutamaankin otteeseen lausetta: ”For the glory of the Motherland”, joka tarkoittaa vapaasti suomennettuna joko ”Äiti Venäjän puolesta” tai ”Isänmaan puolesta”.

Tällä hän tarkoitti sitä, kuinka Venäjän parhaat kiekkoilijat pelaavat juuri SKA:n riveissä, kuinka seura saa ylittää KHL:n palkkakaton ja kuinka se vaikuttaa positiivisella tavalla Venäjän maajoukkueen tekemiseen.

Malamud kertoi myös, että toiminta on avointa, eikä liiga yritä edes peitellä toimiaan. Tästä loistava esimerkki on eilen nähty SKA:n paitsiomaali, jonka voit katsoa täältä. Lue Malamudin vuodatus monine vaiheineen alta.

Malamudin vuodatus suomennettuna:

”Tämä tapahtuu juuri nyt Venäjällä. Koko KHL on järjestelty siten, että SKA voittaa tänä vuonna mestaruuden. Se on Putinin joukkue ja tänä vuonna Putin valitaan uudelleen presidentiksi. Se on täynnä Venäjän olympiaurheilijoiden pelaajia. SKA:lla on lupa olla välittämättä liigan palkkakatosta, ja sen palkat ovatkin kuusinkertaiset KHL:n keskiarvoon nähden. Sillä on ”varausoikeus” jokaiseen KHL:n tähteen. Usea seuran pelaaja on raivokas Putinin kannattaja, joka otti osaa hänen kampanjaansa viime viikolla. Minä vielä toistan: SKA:n on pakko voittaa, eikä siinä ole vaihtoehtoja. On olemassa pienen pieni mahdollisuus tappioon, jos vastustaja on CSKA Moskova, sillä joukkueella ”patrioottista arvoa”, mutta tämä on vain pieni mahdollisuus. Putin haluaa SKA:n voittavan, ja SKA se silloin myös on. 

KHL:llä on olemassa tälle jopa selitys, joka menee näin: ”Kun jokainen paras pelaaja pääsee keskittymään yhteen joukkueeseen ja luomaan uniikin kemian muiden pelaajien kanssa, se vaikuttaa suoraan olympiajoukkueen menestykseen. KHL-kausi tarkoittaa heille siis loistavan paikan taistella esimerkiksi vammoja tai huonoja moraaleja vastaan. Tämän vuoksi me myös voitimme kultaa”.

Joten kyllä, KHL ei edes kiistä sitä, että kausi 2017-18 olisi huijausta. He ovat suoranaisesti väittäneet, että maajoukkueen menestyksen eteen uhraaminen on täysin sen arvoista. ”Äiti Venäjän puolesta”. He ovat lainanneet Neuvostoliiton mallia, jolloin kansallinen liiga oli myöskin huijausta. 

On olemassa kuitenkin ongelma. Ensimmäisellä kierroksella SKA on pelannut kahdesti tasan Severstal Cherepovetsia vastaan. Tämä itsessään ei pitänyt kuitenkaan olla ongelma, sillä Severstal ei ole kovinkaan vahva vastustaja. Ei sitten lainkaan. Joukkue on ikuinen alisuorittaja, joka on ollut surkea jo pitkään. Siksi liiga koki tämän alunperin SKA:n pieneksi taantumaksi. Tästä lopulta kuitenkin kehkeytyi suuri ongelma. Severstalilla ei nimittäin ole mitään hävittävää eikä pelättävää. Jos he taipuvat SKA:ta vastaan helposti, se paljastaisi liigan aikomukset ja tämän jälkeen viikate heiluisi. Antamalla SKA:lle liian vaikeita aikoja, on se kuitenkin aiheuttanut jo tarpeeksi skandaalin aiheita, ja liiga on joutunut miettimään asioita uusiksi. Severstal on täysin samassa paikassa kuin Charleston Chiefs elokuvasta ”Slapshot” (Lämäri). He yrittävät kaikkensa torjua ilmeisen kohtalonsa olemalla samalla vain pieni tekijä isossa kuvassa. Jopa Putinin raivo ei ole toiminut tässä pelotteena.

On totta, että on totaalisen epäreilua joutua tekemisiin Severstalin kanssa. Kyllä, se on kituva joukkue, jonka talous ei ole kunnossa, mutta samalla se on pelannut kokonaisvaltaisesti komean kauden ja sen fanit ovat uskomattomia. Cherepovets on käytännössä kuin Hamilton, mutta vain pohjoisessa, eikä siellä ole Hamiltonin kuuluisaa charmia. Siellä on terästehtaita, jääkiekko ja jäätynyttä erämaata. Ja nyt kaupungin pieni joukkue on syötettävänä SKA:lle pudotuspelien välipalaksi. Mutta tämä joukkue ole todellakaan taipumassa helpolla! Jos tämä ei olisi Venäjä, missä pahuus voittaa aina, saatettaisiin tässä nähdä todellinen ihme. Mutta tämä todellakin on Venäjä, mikä on käynyt jo aiemmin ilmi. 

SKA:n pelaajista moni oli vielä krapulassa Putinin kampanjajuhlien vuoksi, joka oli päivää ennen pudotuspelisarjan ensimmäistä ottelua. SKA olikin häviämässä kyseistä kamppailua, mutta sitten tuomarin pilli alkoi soimaan kovaa. Jäähyminuutit olivat tässä vaiheessa 24-0 Severstalin ”hyväksi”, kun SKA sai vihdoin kiekon ylivoimalla sisään, ja siirtyi 3-2-johtoon. Kauaa ei tätä kuitenkaan kestänyt, sillä Severstal tasoitti ottelun viimeisellä minuutilla. Tässä ei kuitenkaan ollut ongelmaa, sillä SKA sai vielä kaksi ylivoimaa jatkoerässä lisää, kunnes he vihdoin tekivät voittomaalin. 

Toisessa ottelussa Severstal piti kamppailun tiukkana pidemmän aikaa, kunnes he antoivat lopulta periksi. Kuitenkin kolmannessa ottelussa raivokkaiden kotifanien edessä Severstal antoi SKA:lle kaiken, mitä heidän tankistaan löytyi. Sitä luulisi, että tuomarit olisivat antaneet tämän ottelun kotijoukkueelle, jotta homma olisi pysynyt uskottavana. Jäähyminuutitkin menivät tällä kertaa tasan, ja sisukas altavastaaja vei ottelun jälleen jatkoerään saakka. Sitten tämä tapahtui… (Malamud linkitti twiitin yhteyteen eilisen illan paitsiomaalin). Jos katsoit tämän videon loppuun saakka, huomasit varmasti päivänselvän paitsion. Severstalin valmentaja, joka on kyyninen ja sarkastinen kaveri, ja jonka haastattelut ovat omalla tavallaan vallankumouksellisia, joiden myötä hän on tehnyt selväksi kaikille, mitä liigassa oikein tapahtuu, haastaa maalin paitsion vuoksi. Yllä oleva video on Severstalin viralliselta Twitter-tililtä. Sanat ”voittaminen” ja ”voittomaali” olivat heittomerkeissä. Myös fanien kommentit eivät ole käännettävissä. Tämä (video), jälleen kerran, on kaikille avointa materiaalia. Kaikki ovat perillä siitä, mitä kaukalossa tapahtui. Kaikki! Eikä tämäkään muuta mitään. Henkilöt, jotka tarkastivat maalin, näkivät täsmälleen sen, mitä sinäkin. He pyörittelivät sitä useita minuutteja ja lopulta kertoivat tuomionsa: maali hyväksytään.

Unohtakaa kaikki mitä puhuin uskottavuudesta. Severstalista oli lopulta muodostunut isompi kiusankappale, mitä haluttiin. On vain parempi tiputtaa heidät jatkosta turvallisin keinoin, ilman riskejä. Tämä oli myös aivan liikaa. Putinin mielihyvä ja ”Äiti Venäjän kunnia” ovat ainoat asiat, joilla on merkitystä. SKA:n on voitettava mestaruus. Se on ainoa tavoite. Severstalin video oli lopulta protesti, joka ajoi aatetta ”Jääkiekko on tärkeämpää”. Nykypäivän Venäjällä tämä on myös suuri anti-Putin-protesti, joka on nipin napin sallittu. 

Kenties kaikista surullisinta tässä on se, että Pavel Datsyuk, uskomaton pelaaja, joka ei ole millään tavoin politiikassa mukana, likaa nimensä pelatessaan SKA:n riveissä. Mutta sen siitä saa, kun tanssit itse pirun kanssa. Itse asiassa unohtakaa äskeinen. Kaikista surullisinta tässä on se, että kaikki Venäjällä tietävät mitä on meneillään. Fanit, tuomarit, media – kaikki tämä tapahtuu kaikkien silmien edessä. Ja ihmiset, jotka ovat tehneet tämän kaiken mahdolliseksi (kaikki KHL-pomot ovat Putinin läheisiä ystäviä), ovat jo kertoneet systeemin olevan toimiva ja sen tulee jatkua. ”Isänmaan puolesta”. Sanon tämän teille nyt. Jos olemme oppineet Venäjästä yhden asian, niin se on se, että juoskaa kovaa niitä paskiaisia karkuun, jotka kertovat haluavansa tuoda kunniaa teidän maallenne. Olen valmis tältä illalta.”

Voit lukea lukea alkuperäiset twiitit TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: KHL:ssä koettiin todellinen oikeusmurha – SKA:n paitsiomaali hyväksyttiin