Valko-Venäjälle kova isku MM-kisaisännyysunelmiin – Skoda uhkaa vetäytyä pääsponsorin paikalta

Jo pitkään jääkiekon MM-kisojen pääsponsorina toiminut Skoda ilmoitti, että yhteistyö loppuu, mikäli kisat pidetään Valko-Venäjällä.

Tulevien jääkiekon MM-kisojen kohtalo on puhututtanut jääkiekkoväkeä jo pitkään. Kisat on määrä järjestää Valko-Venäjällä ja Latviassa. Katastrofaalinen ihmisoikeustilanne on kuitenkin herättänyt voimakkaita vastalauseita kisojen järjestämisestä Valko-Venäjällä.

Valko-Venäjän kisaisännyys sai kovan takaiskun, kun 28 vuotta MM-kisojen pääsponsorina toiminut autovalmistaja Skoda ilmoitti katkaisevansa yhteistyön, mikäli kisat järjestetään Valko-Venäjällä.

”Kunnioitamme ja tuemme ihmisoikeuksia. Sen vuoksi vetäydymme vuoden 2021 jääkiekon MM-kisojen sponsoroinnista, mikäli Valko-Venäjä on toinen kisojen isäntämaista”, autovalmistaja ilmoitti Twitterissä.

Miltei ainoa Valko-Venäjällä pelaamista puoltava henkilö on IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel, joka on tunnetusti hyvää pataa Valko-Venäjän diktaattori Aljaksandr Lukashenkan kanssa. Kaksikosta muun muassa levisi lämminhenkisiä halailukuvia mediaan tammikuun alussa.


KATSO MYÖS: Chicago-maalivahdilta koominen töpeksimisten sarja – Ondrej Palat rankaisi armotta