Venäjän olympiaurheilijoille heti tappio – Slovakia nousi komeaan voittoon!

Lapsen repäiseminen kaukaloon kesken haastattelun on mahdollista vain Venäjällä.
Lapsen repäiseminen kaukaloon kesken haastattelun on mahdollista vain Venäjällä.

Etelä-Korean olympialaiset miesten kiekon osalta on nyt aloitettu. Slovakia nappasi heti ensimmäisessä pelissään voiton Venäjän olympiaurheilijoista.

Suomen aikaa klo 14.10 käynnistyi Pyeongchangin ensimmäiset miesten kiekkomatsit. Toisessa ottelussa Slovenia yllätti Yhdysvallat jatkoajan jälkeen ja toisessa Slovakia kaatoi myös hieman yllättäen nimimiehiä vilisevän Venäjän olympiaurheilijat.

Slovakian maajoukkueen lähtö OAR:ää (Olympic Athletes from Russia) vastaan oli karmaiseva; punapaitaiset vastustajat johtivat slovakialaisia jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen 0-2 Vladislav Gavrikovin sekä Kirill Kaprizovin maaleilla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Slovakia ei kuitenkaan luovuttanut takaiskuista huolimatta, vaan nousi jo avauserän aikana tasoihin 2-2-lukemiin Peter Ölveckyn ja Martin Bakosin osumilla.

Maalittoman toisen erän jälkeen edettiin taiston päätöserään. Kun mittelöä oli pelattu 48:30, iski Slovakian 25-vuotias Peter Ceresnak joukkueensa voittonyytin. Venäläiset eivät saaneet kiriään aikaan ja täten slovakialaiset siirtyivät B-lohkon kärkeen kolmella pisteellään.

Pyeongchangin talviolympialaisten kiekkokisojen tarkemmat aikataulut ja otteluohjelman löydät TÄSTÄ LINKISTÄ.

Suosittelemme myös:
Alexander Ovechkin ”näytti” komissaarille keskisormea – ”Jälleen kerran, kiitos Bettman”