Blogi: Sopiiko yhdistelmäjoukkue World Cup -finaaliin?

Blogi: Sopiiko yhdistelmäjoukkue World Cup -finaaliin? | Laitataklaus.com

Ei ollut varmasti kuitenkaan NHL:n toive, että Euroopan yhdistelmäjoukkue pelaa World Cupin finaaleissa Kanadaa vastaan ensi yönä.

Unelmafinaali järjestäjälle olisi ollut tottakai Kanada-Yhdysvallat. Venäjäkin olisi varmasti käynyt.

Euroopan joukkueen päävalmentaja Ralph Krueger kerkesi jo lehdistölle sanoa, että pelkää joukkueensa jäävän rannalle seuraavasta turnauksesta menestyksen takia.

Joka tapauksessa, on ollut NHL:lta kova veto koota turnaukseen kaksi yhdistelmäjoukkuetta. Päätös on aiheuttanut paljon närää ja arvostelua. Jos kuitenkin halutaan saada kaikki maailman parhaat pelaajat samaan turnaukseen, tämä on ollut hyvä uudistus.

Pohjois-Amerikan nuorista koottu joukkue esitti yleisölle varmasti joukkueena viihdyttävintä kiekkoa. Eikä nyt ole kyse viivelähdöistä. Kyse on energiasta, periksi antamattomuudesta ja taidosta. Nuo nuoret eivät olisi mahtuneet omiin maajoukkueisiinsa, mutta uudistuksen myötä katsojat saivat esimakua siitä, mitä on jääkiekon tulevaisuus ja missä maailman kärki menee parin vuoden päästä.

Euroopan joukkueen piti olla heittopussi. Sen piti hävitä jokainen ottelunsa. Kun slovakialainen Tomas Tatar teki Euroopan joukkueelle maalin semifinaalin jatkoajalla, joukkue kasaantui kulmaan ja lauloi Óle, Óle, Óle! Vähän kuin heidän joukkueensa oma kansallishymni.

Suuri yleisö saa olla mitä mieltä tahansa, mutta jos tavoitteena on saada parhaat pelaajat samaan turnaukseen ilman, että mukana on esimerkiksi 16 joukkuetta, tämä oli jo nyt todella hyvä uudistus, kävi finaalissa miten kävi. Ja kai NHL:n toimistolla on ovessaan jokin palauteboksi, johon voi ehdottaa parempaa systeemiä.

Tottakai kun on kyse World Cupista, pitäisi olla maajoukkueet kentällä. MM-kisoissa saa nauttia maajoukkueista, mutta World Cupista (toivottavasti) tästä lähtien nautitaan maailman parhaasta jääkiekosta!

Ensi yönä Euroopan yhdistelmäjoukkue haastaa Kanadan. Katsotaan ottaako isäntämaa Kanada omansa!