Vaasan Sport julkaisi tilikauden tuloksensa – tappiota 134 344 euroa

Liiga-seurat aikovat selvittää, saako ottelutapahtumissa kantaa jatkossa olutta katsomoihin.

Vaasan Sport julkaisi viime tilikautensa tuloksen. Sportin viime tilikauden tulos jäi pakkasen puolelle, sillä yhtiö teki tappiota 134 344 euroa.

Ottelutapahtumien lippu- ja ravintolamyynti laski kauden aikana reilut 5%. Yritysmyynnissä oli positiivinen kehitys, myynti kasvoi 20% ja kauden aikana mukaan saatiin 200 uutta yritystä. Kokonaisuudessaan liiketoiminta jatkoi kasvua ja päättyneelle tilikaudelle liikevaihtoa kertyi 5,1 m€.

Menopuolella satsaukset kohdistuivat joukkueeseen sekä vanhan hallin viihtyvyyden parantamiseen. Investoinnit nostivat yhtiön kuluja ja näiden yhteisvaikutus oli noin 350 000 euroa.

Konsernin tulos ennen veroja oli -134 344 euroa. Konsernin oma pääoma on edelleen positiivinen (254 055 euroa).

– Paha loukkaantumiskierre näkyi urheilullisen tuloksen lisäksi myös konsernin tuloksessa. Tehdyistä toimenpiteistä huolimatta emme pystyneet kokonaan paikkaamaan ottelutapahtumien heikkoa tuottoa ja sen vaikutusta yhtiön tulokseen. Toki myymällä pelaajia loppukaudella tulos olisi kääntynyt positiiviseksi, mutta siihen emme halunneet ryhtyä, kertoo puheenjohtaja Heikki Hiltunen seuran tiedotteessa.