Sportilta villi värväys – Puolan maajoukkuelegenda puolustukseen

Puolan maajoukkueessa yli sata A-maaottelua pelannut Marcin Kolusz siirtyy Vaasan Sportiin 1+1-vuotisella sopimuksella, joka sisältää try out -jakson.

Vaasan Sport hankki riveihinsä vahvistusta eksoottisesta jääkiekkomaasta. Vaasalaisseura ilmoitti hankkineensa puolalaisen Marcin Koluszin 1+1-vuotisella sopimuksella, joka sisältää kahden kuukauden try out -jakson.

Aivan tuiki tuntematon mies Sportille ei kuitenkaan ole kyseessä. Hän pelasi viime kauden alun Risto Dufvan alaisuudessa Puolan pääsarjan GKS Katowicessa.

”Tämä on kortti, joka haluttiin ehdottomasti katsoa. Olen seurannut Koluszin pelitaitoja sekä seura- että maajoukkueessa. Hän on Puolassa poikkeuksellinen pelaaja ja maajoukkueen monivuotinen luottosoturi. Hänessä on potentiaalia, jota me haluttiin”, Dufva kuvaili Sportin tiedotteessa.

Kokenut 35-vuotias puolustaja on pelannut viimeiset 13 kautta Puolan pääsarjassa. Sitä ennen hän pelasi Tshekin ja Slovakian pääsarjoissa sekä kauden verran Pohjois-Amerikan juniorisarja WHL:ssä. Yli sata A-maaottelua pelannut Puolan kiekkolegenda on lisäksi Minnesota Wildin 5. kierroksen varaus vuodelta 2003.

”Olen saanut olla muutaman viime vuoden suomalaisessa valmennuksessa sekä seura- että maajoukkueessa täällä Puolassa. Risto Dufva ja Tomek Valtonen ovat esimerkillään näyttäneet, millä tavalla suomikiekkoa tehdään, ja olen erittäin innoissani siitä tavasta. On hienoa saada tämä mahdollisuus ja päästä pelaamaan todelliseen kiekkomaahan”, Kolusz intoili.

Kolusz on historian toinen puolalainen jääkiekkoilija SM-liigassa. Häntä ennen Suomessa on pelannut NHL:ssäkin uran tehnyt hyökkääjä Mariusz Czerkawski, joka pelasi Kiekko-Espoossa työsulkukaudella 1994-1995.


KATSO MYÖS: Kaapo Kähkönen valittiin AHL:n parhaaksi maalivahdiksi