Vaasan Sportin tyhjennys jatkuu – Leijonistakin tuttu Ari Gröndahl Ruotsiin

Vaasan Sport luopui Ari Gröndahlin lähdön myötä kuluvalla viikolla jo kolmannesta pelaajastaan.
Vaasan Sport luopui Ari Gröndahlin lähdön myötä kuluvalla viikolla jo kolmannesta pelaajastaan. Kuva: Getty Images

Vaasan Sport luopui jo aiemmin kuluvalla viikolla kahdesta ulkomaalaispelaajastaan ja nyt maisemaa vaihtoi suomalaispuolustaja Ari Gröndahl.

Aiemmin tällä viikolla vaasalaisseura purki sopimuksensa yhteisymmärryksessä yhdysvaltalaisten Michael Parksin sekä Sam Povoroznioukin kanssa ja näin ollen Sport vapautti kaksikon etsimään uutta seuraa (lue lisää täältä).

Uutinen kaksikon vapauttamisesta ei tullut yllätyksenä, sillä Sport on menettänyt jo pitkän aikaa sitten mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja se on tällä hetkellä Liigan selkeä jumbojoukkue.

Yllättävää ei ollut myös sekään, että Sportin tyhjennys jatkuu: viimeisin lähtijä on viime kaudella Leijonissakin esiintynyt Ari Gröndahl.

28-vuotias isokokoinen suomalaispuolustaja siirtyy Ruotsin pääsarjassa pelaavan Örebro HK:n riveihin.

– Ari on iso ja vahva jässikkä. Hän kuitenkin liikkuu kokoonsa nähden hyvin; lisäksi hän omaa melkoisen hyvän pelisilmän ja laukauksen, Örebron urheilutoimenjohtaja Niklas Johansson kehuu seuran verkkosivuilla.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Örebro hankki niin ikään puolustukseensa KHL:n Slovan Bratislavassa alkukauden pelanneen yhdysvaltalaisen Nick Ebertin. Seurassa ollaankin varsin tyytyväisiä joukkueen alakertaan.

– Ari Gröndahlin ja Nick Ebertin hankinnoilla olemme tuoneet sekä leveyttä että terävöittäneet puolustusosastomme kärkeä.

Gröndahlin sopimus on loppukauden mittainen. Hän teki Sportin paidassa ennen siirtoaan 52 otteluun erinomaiset tehot 11+13=24, ollen joukkueensa toiseksi tehokkain puolustaja, ja hän lähestulkoon tuplasi entisen piste-ennätyksensä.

Viimeiset seitsemän kautta Vaasassa pelanneen Gröndahlin uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Kunnon kuittailua! ”Fobba” syytti Suomea sikailusta – Timoselta kunnon tylytys