Hyökkääjä Steve Moses palaa Jokeri-paitaan – sopimus vuoteen 2020 asti

Steve Moses palaa tänään takaisin kotiin, kun hän pukee ylleen Jokerit-nutun Hartwall Arenalla lähes kolmen vuoden tauon jälkeen.
Steve Moses palaa tänään lähes kolmen vuoden tauon jälkeen Hartwall Arenalle Jokerit-nuttu yllään.

Helsingin Jokerit ja jenkkihyökkääjä Steve Moses ovat sopineet hyökkääjän pelaamisesta helsinkiläisseurassa tällä ja kahdella seuraavalla kaudella.

Jokerit tarvitsi vahvistusta hyökkäykseensä, kun maajoukkueessa Venäjän EHT-turnauksessa loukkaantuneen Antti Pihlströmin toipilasaika varmistui usean kuukauden pituiseksi. KHL:n siirtoraja umpeutuu 27. joulukuuta, joten aikaa vahvistuksen löytämiseksi ei ollut paljon.

-Pihlströmin loukkaantuminen oli todella valitettavaa joukkueemme kannalta, mutta hienoa, että saimme kotiutettua nopealla aikataululla tutun paluumuuttajan. Moses tuo luistelu- ja ratkaisuvoimaa hyökkäykseemme tällä ja tulevilla kausilla. Kaikki tiedämme hänen potentiaalinsa, Jokereiden GM Jari Kurri sanoo seuran tiedotteessa.

Moses, 28, pelasi Jokereissa ensimmäisen kerran kausilla 2012-15 ja rikkoi niistä viimeisellä KHL:n tuolloisen maaliennätyksen. Amerikkalainen teki 36 maalia ja yhteensä 57 pistettä helsinkiläisseuran ensimmäisellä kaudella KHL:ssä. Moses valittiin kauden päätteeksi sarjan tähdistökentälliseen ja pelasi vielä MM-kisoissa pronssia voittaneessa USA:n ryhmässä.

Moses palasi KHL:ään SKA Pietarin riveihin seuraavalla kaudella ja edusti venäläisseuraa kahden vuoden ajan. Kaikkiaan amerikkalaishyökkääjä on pelannut KHL:ssä 105 ottelua tehoin 49+34=83. Tämän kauden hän aloitti Rochesterin AHL-joukkueessa, jossa teki 29 pelissä 7+9=16 pistettä.

Jokereissa Moses on pelannut KHL:ssä ja SM-liigassa kaikkiaan 157 peliä ja tehnyt 70+48=118 pistettä. Ennen ammattilaispelejä hän opiskeli ja pelasi neljän vuoden ajan New Hampshiren yliopistossa.

Helsinkiläisseuran alkuperäisen uutisen aiheesta voit lukea TÄSTÄ. Pelaajan uratilastoja pääset tarkastelemaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

Lisää KHL-aiheisia uutisia löydät sivustomme KHL -osiosta.