Seitsemän suomalaista ilman NHL-sopimusta – Granlund nimekkäin pelaaja

NHL Mikael Granlund Minnesota NHL / Laitataklaus.com

Tulevat viikot ovat NHL:n puolella melkoisen kiireistä aikaa, sillä varaustilaisuus sekä sopimuksettomat pelaajat tulevat aiheuttamaan harmaita hiuksia.

Tänä kesänä yhden lisän soppaan tuo laajennusdraft, jonka vuoksi jokaisen joukkueen tarvitsee miettiä tarkkaan, ketä pelaajia suojataan. Tähän päälle, kun laitetaan vielä ilman sopimusta olevat pelaajat sekä palkkakatto, niin seurojen toimistolla todellakin riittää kiirettä.

Suomalaisista pelaajista peräti seitsemän on vielä ilman sopimusta. Varsinkin Mikael Granlundin kohtalo herättää kysymyksiä, sillä upean viime kauden pelannut hyökkääjä vaatii varmasti isoa palkankorotusta. Minnesota Wildillä ei ole turhan paljon tyhjää tilaa palkkakatossa, joten ollaan isojen kysymysten äärellä.

Myös Wildin Erik Haula on vielä ilman sopimusta. Star Tribunen mukaan Minnesota on tehnyt suomalaiskaksikolle ensimmäiset sopimustarjoukset, jonka jälkeen laitetaan neuvottelut käyntiin.

Miten käy Teemu Pulkkisen?

Osalla suomalaisista on edessään hikiset paikat, sillä näytöt viime vuosilta ovat jääneet todella vähiin. Tähän kastiin kuuluu Teemu Pulkkinen, Lauri Korpikoski ja Jyrki Jokipakka.

Arizonaan viime kaudella siirtynyt Pulu ei pystynyt loppukaudesta antamaan kunnollisia näyttöjä, joten hyökkääjän sopimustilanne on vähintäänkin hankala. 25-vuotias hyökkääjä on nyt neljän kauden ajan yrittänyt läpimurtoa rapakon takana, onnistumatta. Käykö Pulkkisen tie takaisin Eurooppaan?

Jokipakka on myös tiukassa paikassa, sillä Ottawassa puolustaja ei ainakaan tule jatkamaan. Jokipakkaa onkin huhuttu vahvasti takaisin Suomeen, sillä diili Pohjois-Amerikkaan saattaa olla kiven alla.

Lauri Korpikoskellakin taitaa olla edessään seuran vaihto, sillä vastuu Columbus Blue Jacketsissa kävi todella vähäiseksi. ”Korppari” on pelannut kolmen viime kauden aikana peräti neljässä eri seurassa, joten lähtökohdat uuden sopimuksen saamiseksi ovat hankalat.

Esa Lindelliä odottaa palkankorotus

Puolustaja Esa Lindellin tulokassopimus loppui tähän kauteen, mutta näytöt ovat sen verran pirteät, että jatkoa Dallasissa on varmasti luvassa. Viime kaudella 73 NHL-ottelua tilille saanut Lindell saa varmasti myös rahallisesti arvokkaamman sopimuksen kuin mitä tulokassopimus oli. Vasta 23-vuotiaalla puolustajalla on tulevaisuus edessä päin, joten Dallas tuskin haluaa miehestä luopua.