Lätkäblogi: ”Suomalaisjoukkue ei voita ikinä KHL-mestaruutta”

Laitataklaus.com | Kiekkoblogi

Muistatteko kohun, jonka Helsingin Jokereiden omistaja Hjallis Harkimo nostatti kesäkuussa 2013 ilmoitettuaan, että Hartwall Areena myydään Timtsenkolle ja Rotenbergin perheelle?

Samassa yhteydessä Jokereiden siirto kaudeksi 2014-2015 KHL-liigaan ilmoitettiin kuin kirsikkana kakun päälle. Jokereista tulisi ensimmäinen KHL:ssä pelaava suomalaisjoukkue.

Tuolloin puhuttiin, että Jokerit ei tule ikinä pärjäämään Venäjällä, heitä ei tule ikävä, eikä kukaan tule katsomaan enää heidän pelejään, koska fanit hylkäävät. Kaksi viime kautta ovat kuitenkin osoittaneet, että jokainen äsken lukemistasi väitteistä olivat vääriä.

Ensimmäisellä KHL-kaudellaan Jokerit eteni konferenssinsa välieriin asti, jossa tie nousi pystyyn TsSKA Moskovaa vastaan. Runkosarjan yleisökeskiarvoksi muodostui todella kunnioitettava 10 932 katsojaa.

Toinen kausi (2015-2016) meni runkosarjan osalta vielä paremmin, sillä Jokerit voitti oman divisioonansa ensimmäisenä Venäjän ulkopuolisena joukkueena.

Pudotuspeleissä konferenssin puolivälierissä Torpedo lähetti kuitenkin Jokerit kesälomille.

Jokerit on pystynyt lunastamaan paikkansa KHL:ssä ja myös suomalaisten jääkiekkoihmisten mielissä?

Pelit kiinnostavat ja niistä keskustellaan. Lopullinen menestyminen kuitenkin ainakin vielä puuttuu. Vai tuleeko aina puuttumaan?

KHL:n yksi vaikuttajista ja Jokereiden yksi omistajista, Roman Rotenberg, omistaa myös Pietarin SKA:n. Hän on maalauttanut Hartwall Areenan vieraskopin SKA:n väreihin, hallin käytävillä Jokereiden kotiottelussa myytiin myös SKA:n fanituotteita.

Lisäksi hallin dj:ltä ”lipsahti” viime kauden viimeisessä Jokerit-SKA -ottelussa pietarilaisten maalilaulu soimaan. Taitaa SKA:n pelaajille olla vielä määriteltynä voittobonuskin Jokerit-voitoista.

Nämä ovat tietysti vain yksittäisiä esimerkkejä, mutta kuvastavat tietyllä tapaa venäläistä mentaliteettia voittamisen ympärillä. Kun halutaan voittaa, tehdään sen eteen kaikki, mitä tehtävissä on. Vaikka sitten vaihdetaan kusinäytteet, heh.

Viime kausina Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund on kritisoinut toisinaan avoimestikin KHL:n tuomarilinjaa, joka on sorsinut Jokereita. Kyseenalaisia tuomioita on kieltämättä tullut paljon. Se, onko tuomarilinja ollut oikeasti Jokereita vastaan vai onko paikallisille reijoringbomeille sattunut vain heikkoja hetkiä, jää mysteeriksi.

Urheilussa lopulta peli on kuitenkin aina se, mikä kertoo totuuden. Toivottavasti tämä sääntö pätee myös KHL:ssä nyt ja aina. On se ja sama mikä joukkue sarjan voittaa, kunhan sen voittaa parhaiten kentällä pelaava joukkue. Suomalaisjoukkue tai ei.

PS. Täksi kaudeksi Jokereiden valmennusvastuuseen palkattu Jukka Jalonen on tunnettu myös klassikkokommenteistaan koskien tuomareita. Jäämme odottamaan, saadaanko tältä kaudelta uusia Youtube-hittejä Jalosen letkautuksista.