Valmistautuminen kohti MM-kisoja jatkuu: Suomen ketjut Latvia-peliin

U20 MM-kisat starttaavat jälleen Tapaninpäivänä.
U20 MM-kisat starttaavat jälleen Tapaninpäivänä.

Leijonien valmistautuminen kohti Tanskan MM-kisoja jatkuu tänään, kun se kohtaa klo 19 alkavassa ottelussa Latvian. Alta löydät Suomen ketjut.

Tanskassa pelattavat MM-kisat alkavat aivan toukokuun alussa, joten turnaukseen ei ole enää kovinkaan pitkä aika. Leijonien valmistautuminen turnaukseen jatkuu sen sijaan jo tänään, kun se kohtaa klo 19 alkavassa ottelussa Latvian. Kamppailu pelataan Latvian Riga Arenassa.

Suomi on kohdannut nykyisellä leiriryhmällään jo Valko-Venäjän, jota vastaan se on pelannut kahdesti. Näistä Leijonat on kärsinyt yhden tappion jatkoajalla, minkä lisäksi se onnistui kaatamaan Valko-Venäjän kertaalleen.

Suomen joukkue on kokenut viime aikoina runsaita takaiskuja. Kaikki alkoi käytännössä siitä, kun Buffalo Sabresin tähtipakki Rasmus Ristolainen jättäytyi kisoista pois loukkaantumiseen vedoten. Homma ei jäänyt kuitenkaan siihen, sillä pian Ristolaisen ilmoituksen jälkeen selvisi myös se, että Esa Lindell jättää kisat välistä.

ÄLÄ UNOHDA:
Osallistu NHL-veikkaukseen ja voita VIP-liput NHL-matsiin

Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, sillä Suomella oli mahdollisuudet vielä moneen NHL-pelaajaan. Näistä yksi tärkeimmistä, Florida Panthersin Aleksander Barkov, on kuitenkin jo ilmoittanut, että häntä ei tulla näkemään Tanskan MM-kisoissa. Suomella on kuitenkin yhä mahdollisuudet saada muun muassa Sebastian Aho sekä Teuvo Teräväinen riveihinsä.

Suomen ensimmäinen NHL-vahvistus on joka tapauksessa jo selvinnyt. Kyseinen herra on Dallas Starsin Julius Honka, joka kertoi kauden viimeisessä haastattelussaan, että hän saapuu vahvistamaan leijonaryhmää. Vihreää valoa on näyttänyt myös puolustaja Ville Pokka, jonka tilillä ei kuitenkaan ole vielä NHL-otteluita.

Kumpaakaan heistä ei nähdä vielä nykyisessä leiriryhmässä, sillä Suomi lähtee illan otteluun lähes samalla kokoonpanolla kuin Valko-Venäjää vastaan. Voit katsoa Leijonien ketjut alta.

Suomen ketjut Latvia-peliin:

Maalivahdit:
35 Eero Kilpeläinen
32 Emil Larmi

Hyökkääjät:
25 Pekka Jormakka – 65 Sakari Manninen – 34 Olli Palola
19 Veli-Matti Savinainen (A) – 74 Antti Suomela – 71 Juuso Puustinen
10 Eemeli Suomi – 42 Sami Sandell – 61 Juuso Ikonen
24 Kasper Björkqvist – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

Puolustajat:
6 Joonas Lehtivuori – 51 Kristian Näkyvä
4 Tommi Kivistö – 50 Juuso Riikola
(A)62 Casimir Jürgens – 5 Juuso Vainio

7. puolustaja:
7 Urho Vaakanainen

13. hyökkääjä:
76 Jere Sallinen (C)

Ketjut löydät myös täältä.

Suosittelemme myös
MM-kisojen NHL-vahvistukset listattuna – Connor McDavid kirkkain tähti