Suomen upea taistelu ei riittänyt – USA vei trillerin nimiinsä

Suomen unelma MM-finaalista kaatui katkeralla tavalla, kun USA ratkaisi välieräottelun aivan loppuhetkillä edukseen.

Suomi joutui ottelun alussa takaa-ajoasemaan, kun USA meni johtoon reilun 12 minuutin jälkeen. Suomi ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan taiteili ylivoimalla huikean tasoitusosuman, jonka maalintekijäksi merkittiin Kasper Simontaival. Ensimmäiselle erätauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Suomi otti pelin edetessä pelin hallintaa entistä enemmän haltuunsa, mutta seuraavista maaleista vastasi kuitenkin USA. Suomen painostettua pitkät pätkät, pääsi USA toisen erän loppupuolella iskemään reilussa minuutissa kaksi maalia.

Suomi lähti päätöserässä kirimään vimmatusti itseään tasoihin ja onnistuikin siinä. Simontaival iski ensin illan toisen täysosumansa ja kun alle neljä minuuttia oli jäljellä, toi Roni Hirvonen Suomen tasoihin ylivoimalla.

Tästä pari minuuttia myöhemmin Suomi sai kuitenkin sangollisen kylmää vettä niskaansa. Vastustajan Arthur Kaliyev oli unohtunut vapaaksi Suomen maalin edustalle, kun pelikellossa oli jäljellä minuutti ja 16 sekuntia. Suomi ei enää saanut taiottua huippupaikkoja, vaan USA matkasi finaaliin Kanadan vastustajaksi loppulukemin 4-3.

Suomen vastustaja pronssiottelussa on Venäjä. Joukkueet kohtaavat ensi yönä kello yhdeltä.

Suomen fantastinen ylivoimamaali ei riittänyt voittoon asti

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Kanada suvereenilla esityksellä finaaliin – Venäjä nurin lukemin 5-0!