Suomi-Etelä-Korea 5.5. – Leijonien voitosta megakerroin 50.00!

Suomi-Etelä-Korea ottelu avaa Leijonien osalta tämän kevään MM-kisat.
Suomi-Etelä-Korea ottelu avaa Leijonien osalta tämän kevään MM-kisat.

Suomi-Etelä-Korea-ottelu käynnistää jääkiekon MM-kisat Leijonien osalta ja ottelu alkaa lauantaina kello 17:15 Suomen aikaa.

Suomalaisten joka vuosi hartaasti odottamat jääkiekon MM-kisat ovat jälleen täällä. Kisat polkaistaan käyntiin jo tänään, perjantaina, mutta Leijonien ensiesiintymistä Tanskan MM-jäillä täytyy odotella vielä huomiseen saakka.

[dropcap]E[/dropcap]nsimmäisessä MM-ottelussaan Leijonat saa vastaansa Etelä-Korean. Paperilla ottelu saattaa kuulostaa melkoiselta läpihuutojutulta Leijonille, etenkin kun NHL-pelaajat ovat nyt mukana, mutta Etelä-Korea osoitti jo olympialaisissa olevansa valmis haastamaan joukkueen kuin joukkueen. Se nimittäin laittoi Pyeongchangissa Tshekin todella tiukoille ja aiheutti päänvaivaa myös Kanadalle ja Suomelle – ainoastaan Sveitsi tyrmäsi joukkueen murskalukemin.

Ei olekaan mikään yllätys, että varsin positiivisissa merkeissä sujuneiden kotiolympialaisten jälkeen Etelä-Korean joukkueeseen nimetyistä 25 pelaajasta peräti 22 oli mukana myös maan olympiajoukkueessa.

Etelä-Korean suurin tuki ja turva on joukkueen ykkösvahtina toimiva Matt Dalton, joka tuntui seisovan ajoittain päällään olympialaisissa. Ylipäätään joukkueesta löytyy paljon pohjoisamerikkalaista osaamista, sillä mukana on peräti kuusi Kanadassa syntynyttä ja kasvanutta pelaajaa.

Etelä-Korean joukkueen voit katsoa TÄÄLTÄ.

[dropcap]L[/dropcap]eijonat puolestaan kamppaili alkuun NHL-vahvistusten suhteen, sillä kieltäytymisiä tuntui tulevan toisensa perään. Valtaosalle niistä syy oli kuitenkin se pätevistä pätevin – loukkaantumiset. Esimerkiksi Aleksander Barkov ja Sami Vatanen olisivat halunneet ehdottomasti lähteä MM-kisoihin, mutta heidän kisamatkansa jäi edellä mainitusta syystä väliin.

Lopulta Pohjois-Amerikan suunnalta alkoi kantautua toivotunlaisia viestejä, kun todellisista NHL-tähdistä mukaan lähtivät niin Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Mikael Granlund, Kasperi Kapanen, Markus Nutivaara kuin myös suomalaisten pistepörssin nimiinsä vienyt Mikko Rantanen. Lisäksi taalajäiltä mukaan lähtivät Harri Säteri, Ville Husso, Ville Pokka ja Julius Honka.

Kaikki Pohjois-Amerikan vahvistukset ovat, oikeastaan 28-vuotiasta Säteriä lukuun ottamatta, melkoisen nuoria kavereita ja Leijonissa ollaankin suorittamassa selkeästi jonkinasteista sukupolvenvaihdosta. Tästä kielii esimerkiksi se, että Leijonien joukkueen keski-ikä Tanskan kisoissa on ainoastaan 24.52 vuotta.

Muutosta on ilmassa myös siinä mielessä, että tämä jää – ainakin toistaiseksi – Lauri Marjamäen viimeiseksi arvokisaturnaukseksi Leijonien paidassa, sillä hän siirtyy näiden kisojen jälkeen takaisin seurajoukkuevalmennuksen pariin. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, lähteekö Marjamäki suosimaan nopeaa ja modernia vauhtilätkää; ainakin pelaajisto vaikuttaa tulleen valituksi pitkälti sen mukaisesti.

[dropcap]E[/dropcap]nnakkosuosikin asemasta tässä ottelussa ei ole pienintäkään epäselvyyttä, sillä Leijonien tappio olisi koko jääkiekkoilevaa maailmaa shokeeraava uutinen.

Siksi onkin täysin pöyristyttävää, että Unibet tarjoaa Suomi-Etelä-Korea -peliin, uusille rekisteröityville asiakkaille, Leijonien voitolle kertoimen 50.00!

Siihen kannattaa nyt siis ehdottomasti tarttua kiinni ja se onnistuu kaikkein parhaiten TÄÄLTÄ.

Ja, ettei tässä nyt jäisi kenellekään paha mieli, niin lisäksi Leijonien jokaisena pelipäivänä on mahdollisuus lunastaa 10 € ilmaisveto. Lue lisää TÄÄLTÄ.