Suomi selvitti hankaluudet – ”Näytettiin kaikille, että olemme maailman parhaita”

Suomen kokoonpano Venäjän EHT:lle on nyt julkaistu.
Suomen kokoonpano Venäjän EHT:lle on nyt julkaistu.

Suomi selvitti alkulohkon hankaluudet lopulta todella tyylikkäällä tavalla, kun se marssi aina maailmanmestaruuteen saakka.

Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisat eivät olleet pelkkää ruusuilla tanssimista, sillä etenkin alkulohkossa ei näyttänyt vielä mitenkään erityisen hyvälle. Se hävisi molemmat ottelunsa isoja maita vastaan, kun sekä Ruotsi että Yhdysvallat nappasi Nuorista Leijonista voiton alkulohkovaiheessa.

Suomi kuitenkin selätti nämä hankaluudet ja marssi lopulta maailmanmestariksi saakka. Kapteeni Aarne Talvitie kertoikin kamppailun päätyttyä, että Suomi halusi näyttää vielä kaikille.

Lue myös: Suomi on uusi maailmanmestari! Kaapo Kakosta Leijonien sankari

Lue myös: Eeli Tolvanen Suomen joukkueesta: ”Kaikki olivat kuin veljiä”

Lue myös: Kanadalaistoimittaja iski faktat tiskiin: ”Suomi on jääkiekon suurvalta”

Lue myös: VIDEO: Suomi voitti MM-kultaa! Katso finaalin maalikooste täältä

 

Nuoret Leijonat kaatoi puolivälierissä Kanadan lukemin 2-1, välierissä Sveitsin 6-1 ja nyt finaalissa Yhdysvallat numeroin 3-2. Etenkin Kanada-voiton jälkeen oli selvää, että tällä joukkueella vain taivas on rajana.

– Siinä näytettiin, että kyllä tästä joukkueesta löytyi paljon. Alkusarjassa oli vaikeaa, mutta näytettiin lopulta koko maailmalle, että me olemme maailman parhaita, Talvitie tokaisi Ylen haastattelussa lyhyesti ja ytimekkäästi.

Instagramin parhaat kiekkovideot ja kuvat löydät TÄÄLTÄ.