Nyt on sitten kaikki pelissä – Suomi-Sveitsi illan herkkupalana!

Suomen U20 kokoonpano on nyt julkaistu.
Suomen U20 kokoonpano on nyt julkaistu.

Suomi-Sveitsi on ehdottomasti torstai-illan herkkupala Tanskassa pelattavissa jääkiekon MM-kisoissa, kun pudotuspelivaihe käynnistyy.

Todella pitkä alkulohkovaihe, jossa kukin joukkue pelaa peräti seitsemän ottelua, on nyt takanapäin ja kevään MM-kisojen tosipelit käynnistyvät tänään.

Leijonien osalta alkulohko oli tietyllä tapaa hieman kaksijakoinen: pääosin hommat sujuivat hyvin, ja Suomi muun muassa kylvetti Kanadaa ja Yhdysvaltoja yhteismaalierolla 11-3, mutta toisaalta taas Leijonat koki todelliset yllätystappiot sekä Saksalle että kisaisäntä Tanskalle – siis kahdelle maalle, joiden taival päättyi jo alkulohkovaiheeseen.

Mikä tärkeintä, Leijonat kuitenkin voitti oman lohkonsa ja siten se vältti Ruotsin, Venäjän ja Tshekin kaltaiset joukkueet. Puolivälierissä vastaan luisteleva Sveitsi ei ole kuitenkaan mikään automaattisesti paikan mitalipeleissä takaava heppoinen suupala, vaan kyseessä on erittäin menestysvalmis joukkue, joka on valmis menestymään.

Hieman paremmalla tuurilla Sveitsi olisi hyvinkin voinut sijoittua omassa lohkossaan korkeammalle, sillä Tshekkiä vastaan se hävisi voittolaukauskilpailussa, tappio Venäjää vastaan tuli ainoastaan maalin erolla ja ehkä kisojen tämän hetken suurimmalle ennakkosuosikille, Ruotsille, se hävisi kahdella maalilla.

Sveitsin joukkue on kaiken kukkuraksi vahvistunut turnauksen edetessä todella kovilla NHL-nimillä, sillä Nashville Predatorsin pudottua 2. kierroksella ulos NHL:n pudotuspeleistä, maan vahvuuteen liittyivät huippupuolustaja Roman Josi sekä erittäin liukasliikkeinen Kevin Fiala.

Kaiken kukkuraksi Sveitsi saa puolivälierissä ykkösvahtinsa Reto Berran takaisin. Anaheim Ducksin organisaatiossa viime kauden pelannut, ja ensi kaudeksi takaisin kotimaahansa palaava, 31-vuotias maalivahti oli sivussa joukkueensa alkulohkon päätöspelistä Ranskaa vastaan, mutta on siis nyt pelikuntoinen.

Leijonat on ottelussa ennakkosuosikin asemassa, mutta toisaalta vielä tässä vaiheessa ei ole mitään tietoa siitä, miten kovia alkulohkot olivat suhteessa toisiinsa. Monien mielestä A-lohkossa, jossa siis Sveitsi pelasi, taso oli korkeampi ja tähän kysymykseen saadaan ainakin osittain vastauksia tämän päivän aikana.

Kaiken kaikkiaan Leijonat tarvii menestyäkseen niitä samoja peruselementtejä, joilla se on rullannut tässä turnauksessa eteenpäin: Harri Säterin onnistumista maalilla, vauhdikasta ja ennakkoluulotonta hyökkäyspelaamista, nopeita pelin kääntöjä sekä ylipäätään onnistumisia kärkiketjujen lisäksi myös alemmilta kentällisiltä.

Kuten kaikki tietävät: Mikäli tänä vuonna palaset loksahtavat paikoilleen myös pudotuspeleissä, kaikki on mahdollista ja Suomi kykenee taistelemaan jopa MM-kullasta. Ensimmäisenä tieltä täytyy kuitenkin raivata Sveitsi, sillä tästä päivästä eteenpäin mennään ”tulos tai ulos” -kaavalla.

Suomi-Sveitsi 17.5.2018 – katso ilmainen live stream!

Unibet on tarjonnut läpi kisojen – ja tulee myös tarjoamaan – ilmaisen live streamin jokaiselle asiakkaalleen. Tämä koskee myös Suomen otteluita, aivan kuten kaikkia muitakin MM-kisaotteluita. Voit tutustua asiaan tarkemmin TÄMÄN LINKIN kautta!

Kisasivustolle pääset tämän linkin kautta!

Suosittelemme myös:
Kommentti: Lauri Marjamäki, miksi juuri nyt ja miksi ei aiemmin?