Video: Suomi voitti Kanadan rankkarikisassa – vaahterapaidat lähellä putoamista

Suomi peittosi Kanadan tiistain varhaisottelussa jännittävien vaiheiden jälkeen 3–2. Kanada joutuu jännittämään jatkopaikkaa iltaan asti.


Coolbetin kovin jääkiekkoveikkaaja: jaossa 3500 €!


Arttu Ruotsalainen oli Leijonien pisterohmu, kun Suomi voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Kanadan rangaistuslaukauskisan jälkeen lukemin 3–2.

Suomi sai otteluun heikon alun, kun Brandon Pirri vei vaahterapaidat johtoon jo toisella peliminuutilla. Ruotsalainen tasoitti ottelun toisen erän alussa, mutta Maxime Comtois pian tämän jälkeen.

Ruotsalainen tasoitti ottelun, kun pelikellossa oli jäljellä tasan neljä minuuttia. Niinpä voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Viisi lisäminuuttia ei tuonut maaleja ja ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskisasta. Siinä Suomi onnistui kolmesti ja Kanada kahdesti. Suomen kolmannen ja ratkaisevan osuman teki kukapa muukaan kuin Ruotsalainen.

Tappio oli Kanadalle katastrofaalinen. Kanada on lohkossa kolmantena, mutta viidentenä ja kuudentena olevilla Saksalla ja Latvialla on keskenään ottelu tiistai-iltana. Molemmat joukkueet ovat pisteen Kanadaa perässä. Mikäli joukkueet päätyvät tasapeliin, tippuu Kanada jatkopeleistä pois, sillä se on hävinnyt molemmille keskinäiset ottelunsa.

Arttu Ruotsalaisen tasoitusmaali saattoi olla Kanadan kisakohtalon kannalta ratkaiseva

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Ruotsi putosi MM-kisojen pudotuspeleistä!