Sveitsin päävalmentaja kohahdutti toistamiseen – ”Meillä ei ole parempia pelaajia”

Sveitsin päävalmentaja Christian Wohlwend ei usko Sveitsin mahdollisuuksiin Kanadaa vastaan nuorten MM-kisojen puolivälierässä
Christian Wohlwend kertoi mietteitään tulevasta Kanada-ottelusta

U20 MM-kisojen puolivälierä Kanadan ja Sveitsin välillä päättyi vaahterapaitojen 8-2-voittoon. Sveitsin pääluotsi iskikin jälleen faktat tiskiin.

Sveitsin päävalmentaja Christian Wohlwend ei lähtenyt viime yön puolivälieräotteluun Kanadaa vastaan kovinkaan luottavaisin mielin. Hän kertoi nimittäin ennen ottelua karut faktat, kuten sen, että Kanada on Sveitsiä kaikessa edellä. Voit lukea aiheesta lisää täältä.

Kanada voittikin kamppailun lopulta lukemin 8-2, eikä Wohlwendia voi missään nimessä syyttää valehtelusta. Vaahterpaidat nimittäin oli lähes kaikessa edellä.

Wohlwend joutui ottelun päätteeksi jälleen median tentattavaksi, ja toimittajien ensimmäiset kommentit koskivatkin juuri päävalmentajan sanomisia ennen puolivälieräottelua.

– Katsokaa nyt, katsokaa nyt, Wohlwend kertoi toimittajille sen jälkeen, kun he kertoivat hänen olleen oikeassa alkuperäisen analyysinsä kanssa.

– Me yritimme kyllä, mutta kun sinulle tehdään maali 45 sekunnin jälkeen, se on huono alku. Kokonaisuudessaan kaikki näkivät, myös te, että he olivat paljon parempia kuin me.

Sveitsiläiseltä udeltiin myös sitä, että oliko riskaabelia lähteä kisoihin niinkin nuorella joukkueella. Kellomaan riveissä pelasi nimittäin vain seitsemän vuonna -98 syntynyttä kenttäpelaajaa. 2000-syntyneitä oli sen sijaan mukana jopa neljä kappaletta.

– Meillä ei ole parempia pelaajia, nämä olivat parhaat vaihtoehtomme. -98 on huono ikäluokka meidän kannaltamme.

Toimittajat halusivat luonnollisesti myös tietää, että olivatko pelaajat suuttuneet päävalmentajan suorasukaisiin kommentteihin.

– Eivät tietenkään. He pitävät minusta ja myös minä heistä, Wohlwend totesi ja sai toimittajalauman kovaan nauruun.