Sveitsin päävalmentajalta täystyrmäys omille joukoilleen – ”Kanada pystyy tekemään kaiken paremmin”

Sveitsin päävalmentaja Christian Wohlwend ei usko Sveitsin mahdollisuuksiin Kanadaa vastaan nuorten MM-kisojen puolivälierässä
Christian Wohlwend kertoi mietteitään tulevasta Kanada-ottelusta

Sveitsin päävalmentaja Yuri Faikov ei usko omiensa menestysmahdollisuuksiin nuorten MM-kisojen puolivälierässä.

Sveitsin päävalmentajana toimiva Christian Wohlwend ei lähde huomiseen puolivälieräkamppailuun kovinkaan luottavaisin mielin, sillä hän antoi toimittajalaumalle jäätäviä kommentteja koskien huomista ottelua.

– Kanada tulee dominoimaan meitä ja me yritämme pyristellä mukana, Wohlwend täräytti aluksi medialaumalle.

Sveitsi kohtasi Kanadan myös ennen kisoja pelatussa harjoitusturnauksessa, ja Faikovilta kysyttiinkin, että mitä Sveitsi oppi kyseisestä kamppailusta.

– Opin, että olemme yhä kaukana heidän tasostaan. He ovat nopeampia, isompia, vahvempia, parempia laukomaan, parempia syöttämään ja he pystyvät tekemään kaiken paremmin.

Tämän jälkeen eräs asiaa ihmetellyt toimittaja päätti kysyä, että mitä päävalmentaja aikoo sanoa joukkueelleen ennen ottelua.

– Juuri tuon mitä äsken sanoin. Ja että yritämme taistella parhaamme mukaan. Mitä muuta muka sanoisin? Kuinka monta ykkökierroksen varausta heillä on, Faikov kysyi toimittajilta, joihin hän sai vastauksesi, että seitsemän.

– Ja loput ovat toisen kierroksen varauksia. Ja yksi on varattu neljännellä kierroksella, joka on päässyt pelaamaan eniten NHL:ssä, Wohlwend vaahtosi viitaten Montreal Canadiensin Victor Meteen.

– Joten mitä minä haluan sanoa pelaajilleni? Sen, että taistelemme ja teemme parhaamme. Meiltäkin on varattu yksi pelaaja neljännellä kierroksella. Yksi. Ja loppuja ei ole varattu lainkaan.

Nuorten MM-kisojen jatkopelien aikataulut löydät TÄÄLTÄ.