VIDEO: Kurinpito on puhunut – Taavi Vartiainen on saanut pelikieltoa

Taavi Vartiainen sai pelikieltoa päähän kohdistuneesta taklauksesta.
Taavi Vartiainen sai pelikieltoa päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Pelicansin Taavi Vartiainen on saanut kuuden ottelun mittaisen pelikiellon viime tiistaina nähdystä päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Liigan kurinpito on määrännyt Taavi Vartiaisen kuuden ottelun mittaiseen pelikieltoon. Vartiainen taklasi viime tiistaina Tapparan Tuukka Mäntylää rajulla tavalla, ja Tappara-puolustaja vietiin kaukalosta ulos lopulta paarien avulla.

Vartiainen reagoi itse tilanteeseen välittömästi ja hän pyysi tuomareita keskeyttämään ottelun. Hän myös pahoitteli tapahtunutta välittömästi ottelun päätyttyä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kurinpito kertoo, että kyseessä oli päähän kohdistunut taklaus, josta tuli viiden ottelun mittainen pelikielto. Yksi ottelu tämän päälle tuli siitä syystä, että Pelicans-hyökkääjällä on kaudelta 2016-17 kurinpitohistoriaa, jolloin hän sai kolmen kamppailun mittaisen pelikiellon.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että vaikka Vartiainen suorittaa taklauksen ilman ylöspäin suuntautuvaa liikettä ja sinänsä vartalollaan, taklauksessa aiheutuu voimakas kontakti Vartiaisen olkapäästä Mäntylää päähän, joten kyse on säännössä 124 tarkoitetusta päähän kohdistuneesta taklauksesta, päätöksessä todetaan.

Kurinpidon päätöksen voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

Taavi Vartiainen sai pelikieltoa tästä taklauksesta:

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.