Tampereen Tapparan taustayhtiölle historian paras tulos

Tapparan taival CHL:ssä ei ole alkanut halutulla tavalla.

Tampereen Tapparan taloudellinen tulos koheni edellisestä kaudesta noin 600 000 €. Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n tulos tilikaudella 1.5.2016 – 30.4.2017 on 834 294,29 €.

Edellisellä tilikaudella tulos oli positiivinen noin 252 000 €. Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kommentoi tuloksen olevan kohtuullisen hyvä.

Urheilullisesti Tapparan joukkue pelasi Liigan finaaleissa jo viidettä kertaa peräkkäin ja on siten vakiinnuttanut asemansa Liigan parhaimpien joukkueiden joukossa. Saavutettu liigan runkosarjan voitto ja Suomen Mestaruus kruunasivat hyvän kauden.

Tulosparannus oli tänäkin vuonna merkittävä, liikevaihto nousi lähes miljoona euroa ollen nyt lähes 8,4 M€, ja vaikkakin kustannukset nousivat, pystyttiin kuitenkin tulosta parantamaan edelliskaudesta merkittävästi. Yhtenä menestystekijänä olivat playoff-ottelut Ilvestä vastaan, sekä fanituotteiden myynnin jatkuva nousun kehitys, joka tukee Tapparan tuloskehitystä. Lipunmyynnin suotuisan kehittymisen jatkuminen edelleen ja yhteistyösopimusten jatkuva lisääntyminen olivat kauden muita myönteisiä asioita. Lipunmyynnin odotetaan edelleen kasvavan myös alkavalla kaudella.

Tapparan osallistuminen CHL:ään (Champions Hockey League) on jatkossakin Tapparalle merkittävä panostus tulevaisuuteen. Tappara haluaa tiukasti olla seurajääkiekon kansainvälistymisessä mukana. Syyskuun 1. päivänä 2017 kohdataan Tampereella Hakametsässä ensimmäisessä CHL-kotiottelussa itävaltalainen huippujoukkue Red Bull Salzburg.

– Tampereen keskusareenahankkeen myönteinen kehittyminen tukee myös Tapparan kansainvälistymisstrategiaa, ja on kaikille tamperelaisille kulttuurin ja urheilun harrastajille mieluinen kehitys, toteaa toimitusjohtaja Mikko Leinonen seuran tiedotteessa.

Uutena päävalmentaja Tapparassa aloittaa Jukka Rautakorpi, joka palaa ”kasvattajaseuransa” peräsimeen.

– Koska uskomme Tapparassa pitkäjänteiseen tekemiseen, vaihdos Tapolasta Rautakorpeen oli luonnollinen jatkumo. Tilanteemme on tällä hetkellä hyvä joukkueen ja valmennuksen suhteen, pientä vaihtuvuutta on molemmissa. Muutokset tuovat uutta virtaa koko toimintaan, arvioi tilannetta toimitusjohtaja Leinonen.