Aamulehti: Tapparan runkopelaajat vaihtavat maisemaa

Aamulehti uutisoi sunnuntaina Tapparan menettävän monia runkopelaajiaan ensi kaudeksi. Jussi Tapola tekee paluun kirvesrintojen penkin taakse.

Aamulehti avasi artikkelissaan (maksumuurin takana) Tapparan ensi kauden sopimuskuvioita. Aamulehden tietojen mukaan viisi pelaajaa eivät varmasti jatka joukkueessa, joiden lisäksi neljä pelaajaa jatkavat todennäköisesti pelejään muissa maisemissa.

Kovimpia varmoja menetyksiä ovat hyökkääjät Jere Karjalainen ja Niko Ojamäki sekä puolustaja Valtteri Kemiläinen. Koko trio jatkaa pelejä ensi kaudella ulkomaiden sarjoissa. Karjalainen ja Ojamäki ovat olleet huipputärkeitä palasia Tapparan hyökkäysarsenaalissa, kun taas Kemiläinen on noussut kahden viime kauden aikana koko Liigan puolustajien eliittiin.

Varmojen lähtijöiden joukossa ovat myös puolustaja Jonathan Racine ja hyökkääjä Steven Iacobellis.

Maalivahti Michael Garteigin, puolustajien Alexander Ytterellin ja Adam Polasekin sekä hyökkääjä Tyler Morleyn pelit jatkuvat todennäköisesti myös muissa maisemissa. Erityisesti Morley on paha menetys tamperelaisille, sillä kanadalainen on ollut joukkueen selkeä ykkössentteri. Hänet on yhdistetty huhuissa saksalaisseura ERC Ingolstadtiin.

Jo aiemmin on ollut tiedossa, että myös penkin takana nähdään muutoksia, kun Jussi Tapola palaa seuran päävalmentajaksi Jukka Rautakorven tilalle. Hänen uusi sopimuksensa on kolmen vuoden mittainen.


KATSO MYÖS: Liiga-kausi päättyy välittömästi – mestaruus jää jakamatta