Suomen ketjut huomiseen Venäjä-otteluun tässä? Teräväinen ykkösessä

Hurricanesin suomalaiset olivat liekeissä. Teuvo Teräväinen onnistui maalinteossa kahdesti.
Hurricanesin suomalaiset olivat liekeissä. Teuvo Teräväinen onnistui maalinteossa kahdesti.

Leijonat pelaa huomisessa EHT-ottelussa Venäjää vastaan. Äskettäin päättyneet harjoitukset saattoivat juuri paljastaa meille Suomen ketjut.

Leijonien valmistautuminen kohti toukokuun alussa pelattavia MM-kisoja on kovassa vauhdissa. Nyt Suomi on saanut mukaansa kovan luokan NHL-vahvistuksen, sillä Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen vahvistaa Suomen joukkuetta jo viikonloppuna pelattavassa EHT-turnauksessa.

Turnaus, joka kantaa nimeä Sweden Hockey Games, alkaa Suomen osalta jo huomenna, kun se kohtaa Venäjän. Lauantaina vastaan asettuu sen sijaan Tshekki ja sunnuntaina Ruotsi.

MUISTA MYÖS:
Ruotsi – Suomi -KISA! Lähimmäksi veikanneelle 50€ pelirahaa

Leijonat on harjoitellut huomista ottelua silmällä pitäen, mikä on samalla saattanut paljastaa meille Suomen ketjut. Mielenkiintoisinta näissä on se, että Teräväinen on istutettu heti Leijonien ykköseen, yhdessä Antti Suomelan sekä Olli Palolan kanssa.

Sen sijaan Suomen kaksi muuta NHL-vahvistusta, Sebastian Aho ja Mikael Granlund, eivät ole vielä Suomen vahvuudessa viikonlopun EHT-turnauksessa. Kaksikko on kuitenkin jo vahvistanut, että molemmat ovat saapumassa vahvistamaan Suomen kokoonpanoa 4. toukokuuta alkaviin MM-kisoihin. Kisat pelataan Tanskassa, missä kisakaupunkeina toimivat Kööpenhamina sekä Herning.

Suomen ketjut keskiviikon harjoituksissa:

Teuvo Teräväinen – Antti Suomela – Olli Palola
Pekka Jormakka – Jere Sallinen – Juuso Puustinen
Jonas Enlund – Mika Niemi – Marko Anttila
Veli-Matti Savinainen – Sami Sandell – Toni Rajala
Juuso Ikonen, Sakari Manninen

Tommi Kivisto – Julius Honka
Miro Heiskanen – Ville Pokka
Kristian Näkyvä – Henri Jokiharju
Olli Juolevi, Urho Vaakanainen, Casimir Jürgens

Suomi pelaa MM-kisoissa B-lohkossa yhdessä Kanadan, Yhdysvaltojen, Saksan, Norjan, Latvian, Etelä-Korean sekä isäntämaa Tanskan kanssa. Kisat alkavat Leijonien osalta 5. toukokuuta, kun se saa vastaansa ennakkoon huomattavasti heikomman Etelä-Korean. Päivää myöhemmin Leijonat pelaa Latviaa vastaan ja 8. toukokuuta Suomi kohtaa Norjan.

Kanada-ottelu on sen sijaan 12. toukokuuta ja Yhdysvallat Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussa, 15. toukokuuta. Kaiken kaikkiaan Leijonat pelaa alkulohkossa seitsemän ottelua.

Suomen viime aikaiset otteet ovat olleet lupaavia, sillä se onnistui kaatamaan muun muassa Ruotsin hurjin lukemin, 7-3. On kuitenkin totta, että EHT-ottelut eivät merkkaa tuloksellisesti oikeastaan juuri millään tavalla.

Turnauksen otteluohjelmaan pääset käsiksi tästä.

Suosittelemme myös:
Yle: Markus Nutivaara sivuun MM-kisoista – ”Olkapää ei toimi vieläkään”