NHL:ssä jysähti jättikauppa – Taylor Hall matkaa Arizonaan

Taylor Hall on kaupattu Arizona Coyotesiin.
Taylor Hall on kaupattu Arizona Coyotesiin. Kuva: Getty Images

NHL:ssä on suoritettu jättimäinen vaihtokauppa, kun New Jersey Devils lähetti tähtihyökkääjä Taylor Hallin Phil Kesselin seuratoveriksi Arizona Coyotesiin.

Siirtohuhujen kohteena pitkään ollut Taylor Hall on kaupattu New Jersey Devilsin toimesta Arizona Coyotesiin. Tähtihyökkääjä pääsee siis yhdistämään voimansa Phil Kesselin kanssa, joka siirtyi aavikkoon viime kesänä.

Devils sai Hallista vastineeksi vuoden 2020 ykkös- sekä vuoden 2021 kolmosvarauksen, Kevin BahlinNick Merkleyn ja Nate Schnarrin. Jos Hall tekee jatkosopimuksen Coyotesin kanssa, tai jos Coyotes voittaa ensi keväänä yhden pudotuspelisarjan, muuttuu kolmoskierroksen varaus kakkoskierroksen varausvuoroksi. Jos molemmat käyvät toteen, muuttuu se ykköskierroksen varausvuoroksi.

Devils pyrki vahvistamaan joukkuettaan viime kesänä erityisesti siinä toivossa, että Hall tekisi seuran kanssa jatkosopimuksen. Joukkue on kuitenkin alisuorittanut pahemman kerran, mistä johtuen Hallin jatkaminen Newarkissa olisi ollut hyvin epätodennäköistä. Devils majailee tällä hetkellä divisioonansa jumbosijalla, ja matkaa pudotuspeleihin on jo 14 pistettä.

Coyotesin tarina on hyvin erilainen; se lähti kauteen ilman suurempia odotuksia, mutta se majailee tällä hetkellä Tyynenmeren divisioonan piikkipaikalla ennen Vegas Golden Knightsia, Edmonton Oilersia sekä Calgary Flamesia.

Hall on pelannut tällä kaudella 30 ottelua, joissa hän on iskenyt vain kuusi maalia ja yhteensä 25 tehopistettä. Viime kausi meni miehen osalta pilalle loukkaantumisen vuoksi, sillä hän pelasi vain 33 runkosarjakamppailua. Hall voitti NHL:n MVP:n kesällä 2018.