Puolustaja Teemu Kivihalme jatkaa Kärpissä vuoteen 2019

Kaksi suomalaispuolustajaa, kuten kuvassa esiintyvä Teemu Kivihalme, jatkavat uriaan NHL:n puolella.
Kaksi suomalaispuolustajaa, kuten kuvassa esiintyvä Teemu Kivihalme, jatkavat uriaan NHL:n puolella.

Kärpät on käyttänyt option Teemu Kivihalmeen sopimuksesta kuluvalle kaudelle. Samalla Kärpät ja Kivihalme ovat solmineet kauden 2018-2019 kattavan jatkosopimuksen.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan päätös option käyttämisestä tehtiin nopeasti.

– Teemu osoitti jo alkukauden peleissä, että haluamme käyttää option. Saimme myös sovittua vuoden jatkosta mikä on hieno asia. Teemu on näyttänyt olevansa hyvä nykyaikainen puolustaja. Hänellä on erinomainen liike ja hän oppii koko ajan enemmän ja enemmän tavasta jolla Liigassa pelataan. Teemu on tavoitteellinen urheilija ja pyrkii täällä kasvamaan ja kehittymään kohti NHL-kaukaloa.

Hyvällä luistelulla ja vahvalla kiekollisella pelillään ihastuttanut Kivihalme on kerännyt pelaamassaan kuudessa liigapelissä tehot 1+1. Kivihalme on omasta mielestään mennyt eteenpäin syksyn aikana, mutta tiedostaa, että kehitettävää löytyy vielä.

– Mielestäni olen kehittynyt. Tekemistä on vielä paljon, mutta suunta on oikea.

Kivihalme saapui Kärppiin elokuussa NCAA-yliopistosarjan Colorado Collegesta, jossa 22-vuotias puolustaja vietti kolme kautta. Nyt kuukautta myöhemmin mies allekirjoitti uransa ensimmäisen ammattilaissopimuksen.

– Lapsena siitä totta kai haaveili, mutta sen muuttuminen todeksi on jännittävää. Tämä on askel kohti unelmaani.

Kauden alla Kivihalme ilmoitti haluavansa ansaita paikan pelaavasta kokoonpanosta. Tämä tavoite on nyt lunastettu ja uusi maali on jo asetettu.

– Nyt on aika kehittyä ja kasvaa pelaajana. Haluan voittaa pelejä täällä ja seuraava tavoite on voittaa mestaruus.