Teemu Pulkkinen teki AHL-historiaa, toteutuuko paluu Jokereihin?

Teemu Pulkkinen siirtyy KHL:ään, sillä hän teki yksivuotisen sopimuksen Dinamo Minskin kanssa.
Teemu Pulkkinen siirtyy KHL:ään, sillä hän teki yksivuotisen sopimuksen Dinamo Minskin kanssa. Kuva: Getty Images

Teemu Pulkkinen on AHL:n historian kaikkien aikojen paras suomalainen maalintekijä, kun hän siirsi toissa yönä Marko Tuomaisen niin sanotusti syrjään.

AHL:ssä vuosina 1995-97 ja 2000-02 pelannut Marko Tuomainen oli vielä ennen kuluvaa viikkoa AHL:n kaikkien aikojen suomalaisykkönen tehtyjen maalien osalta.

Hän pelasi omina vuosinaan NHL:n farmisarjassa 272 runkosarjaottelua ja teki niissä tehopisteet 95+129=224.

Vaan Tuomainen menetti tittelinsä tällä viikolla, kun Vegas Golden Knightsin organisaatiossa kiekkoileva Teemu Pulkkinen naulasi AHL:ssä uransa 96. maalin.

Historiallinen maali syntyi ylivoimalla Cleveland Monstersia vastaan, kun ottelu oli vanhentunut ainoastaan 5:57. Lopulta Pulkkinen teki ottelussa tehot 1+1 ja Chicago Wolves voitti ottelun numeroin 4-3.

Pulkkinen on pelannut toistaiseksi AHL:ssä 214 runkosarjaottelua, tehden niissä tehot 96+95=191, joten hän päihitti Tuomaisen niin sanotusti myös nopeudessa.

Yle: Ensi kaudeksi virityksiä KHL:ään

Komeasta merkkipaalustaan, ja tällä kaudella farmissa syntyneistä tehoista 13+21=34, huolimatta Teemu Pulkkinen ei ole päässyt pelaamaan kuluvalla kaudella otteluakaan NHL:ssä ja Golden Knightsissa, johon hän päätyi Arizona Coyotesista laajennusdraftin kautta.

Kausi on siis ollut eittämättä pettymys ja 26-vuotias suomalaislaituri onkin useamman vuoden yrittämisensä jälkeen siirtämässä NHL-unelmansa ainakin toistaiseksi syrjään. Yle nimittäin tietää kertoa Pulkkisella olevan virityksiä ensi kauden osalta KHL:ään ja tiettävästi kiinnostuneita seuroja on useita.

Edellä mainittu kävisi järkeen, sillä elämä AHL:ssä on kaukana ruusuilla tanssimisesta ja Pulkkisten perhe toivotti kuluvan kauden aikana perheeseensä ensimmäisen lapsen.

Tällä hetkellä keskustelu Pulkkisen ympärillä käykin Suomessa kuumana, sillä häntä on jo parina viime kautena tuotu KHL:ään ja Helsingin Jokerien paitaan.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Pulkkinen suuntasi aikanaan NHL:ään juuri Jokereista, joten on hyvin todennäköistä, että helsinkiläisseura on yksi vaihtoehdoista ensi kauden suhteen.

Teemu Pulkkinen on toistaiseksi pelannut NHL:ssä 83 runkosarjaottelua tehoin 13+9=22.

Hän oli yksi Detroit Red Wingsin mielenkiintoisimmista lupauksista parin ensimmäisen Pohjois-Amerikassa viettämänsä kauden jälkeen, mutta loukkaantumiset ovat sotkeneet pahemman kerran hänen NHL-unelmaansa ja osittain niiden seurauksena suomalaislaituri on edustanut viimeisten puolentoista kauden aikana peräti neljää eri NHL-seuraa.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Olympiatuomari Tobias Wehrlistä tuli viraali hitti – kiipeili maalin päällä