Klassikkovideo: Teemu Selänne rikkoo tulokkaiden maaliennätyksen – juhlii ikonisella tuuletuksella

Teemu Selänne täyttää tänään perjantaina 50 vuotta. Sen kunniaksi tänään palataan Selänteen ikimuistoisiin hetkiin, joista yksi löytyy artikkelin lopusta.

Teemu Selänne saapui NHL-jäille ennenkuulumattomalla ryminällä. Finnish Flash pelasi tulokaskautensa 1992-1993 Winnipeg Jetsissä. Heti debyyttikaudellaan hän teki käsittämättömät 76 maalia, joka on NHL:n ylivoimainen ennätys. Se on myös lukema, jota tuskin tullaan ikinä rikkomaan.

Ennen Selännettä ennätystä piti hallussaan New York Islandersin seuralegenda Mike Bossy. Hän teki tulokaskaudellaan 1977-1978 yhteensä 53 maalia. Tuolla lukemalla hän on edelleen tilastossa toisena, kuitenkin 23 maalia Selännettä vähemmän maaleja tehneenä.

Selänne rikkoi Bossyn ennätyksen Winnipegin kotihallissa. Hän polki ensimmäisenä irtokiekkoon, nosti pelivälineen yli vastaan tulleen maalivahdin ja juhli ennätyksen rikkoutumista ikonisella tuuletuksella. Hanska ilmaan, mailan kanssa tykitykset kohti ilmassa ollutta hanskaa ja juhlat olivat valmiit alkamaan!

Teemu Selänne rikkoo tulokkaiden maaliennätyksen NHL:ssä

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: Klassikkovideo: Petri Vehasen haamutorjunta saa Antero Mertarannankin pään pyörälle