The Hockey News: Aatu Räty kesän 2021 varaustilaisuuden ykkönen

Jääkiekkoraamatuksikin tituleerattu The Hockey News arvioi, että Oulun Kärppien huippulahjaks Aatu Räty varataan kesällä 2021 ensimmäisenä.

Jääkiekon ehkä arvostetuin lehti, The Hockey News, arvioi tuoreessa ennakossaan Aatu Rädyn olevan tällä hetkellä kesän 2021 varaustilaisuutta silmällä pitäen kärkisijalla.

17-vuotias sentteri teki tällä kaudella debyyttinsä Oulun Kärppien edustusmiehistössä. Liigassa Rädyn pistesaldo 12 ottelussa oli 2+2=4. Pääosin kausi sujui Kärppien A-junioreissa, jossa hän teki 30 ottelussa pisteet 2+19=21.

Nuorukainen nousi koko maan tietoisuuteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, jossa hän esiintyi edukseen sentteröidessään nelosketjua. Seitsemässä ottelussa syntyi kaksi maalia ja yksi syöttöpiste.

”Räty pelaa oikealla tavalla. Hänen luistelunsa pitää parantua. Mutta tietäen kuinka omistautunut hän on, niin hän löytää heikkoutensa ja kehittää niitä”, lehdessä kuvailtiin.

Luistelu onkin selkeä kehityskohta raamikkaan hyökkääjän kohdalla. Juuri tuon ominaisuuden vuoksi tuntemattomaksi jäänyt suomalainen kykyjenetsijä oli eri linjoilla The Hockey Newsin kanssa.

”Minä en ole mukana tässä ykkösvaraus-jutussa, koska Rädyllä on ollut vaikeuksia tehdä tulosta junioriliigassa. Miehiä vastaan hän on näyttänyt hyvältä. Hänessä on samankaltaisuutta Mikko Koivuun, jolla oli aikanaan myös vaikeuksia luistelun kanssa. Tuon tason pelaajista minä puhun.”

Ensi kausi luonnollisesti määrittää lopulliset sijoitukset, mutta se on jo varmaa, että superlupaus tulee olemaan yksi mielenkiintoisimmista seurattavista pelaajista ensi kaudella Liigassa.

Myös Aatun veli Aku Räty pelaa Kärpissä. 18-vuotias laituri varattiin viime kesänä viidennellä kierroksella Arizona Coyotesiin. Veljekset pelasivat samassa ketjussa myös nuorten MM-kisoissa.

Aatu Räty teki jo tällä kaudella neljä pistettä Liigassa – katso ne videolta!

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!

Rädyn veljekset haastattelussa

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!


KATSO MYÖS: IIHF tiedotti: MM-kisat on peruttu