Tilastot ja sarjataulukot pois alle 12-vuotiailta – Jääkiekkoliiton uudistus jakaa mielipiteitä

Jukka Rautakorpi sai väistyä kesken MM-kisojen - Ahokas tilalle | Laitataklaus.com

Jääkiekkoliitto poistaa tilastot ja sarjataulukot 12-vuotiailta ja sitä nuoremmilta jääkiekkoilijoilta. Uudistuksen takana on Jääkiekkoliiton mukaan vanhempien tosikkomainen suhtautuminen tilastoihin.

Sunnuntaisuomalaisessa tänään olleessa haastattelussa Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa perustelee tilastojen poistamista seuraavasti:
– Poistamme aikuismaisen lähestymiskulman junioriurheilusta. Tilastoilla ja sarjataulukoilla ei ole merkitystä lasten kehitykselle.

Jääkiekkoliiton tekemä uudistus on saanut aikaan paljon puhetta ja etenkin tilastoinnin puolestapuhujat ovat aiheesta tuohtuneita. Ihmetystä herättää muun muassa se, tapetaanko tällä uudistuksella huippupelaajien tuotanto ja oppivatko lapset voittamaan. Muutoksella pelätään olevan jääkiekon tuhoavat seuraukset Suomessa.

Jääkiekkoliiton Tervomaan mukaan mikään kasvatustieteen tai kehityspsykologian tutkimus ei puolla sitä, että lapsen paineistamisella olisi positiivisia vaikutuksia aikuisiällä menestymiseen.

Jääkiekkoliiton sivuilta näet tiedotteen asiasta TÄSTÄ LINKISTÄ.