VIDEO: Todella oudot maalit ”ratkaisivat” – Suomi mahtavaan lohkovoittoon!

Suomi kohtaa Sveitsin - jääkiekon MM-kisojen puolivälieräparit tässä!

Suomi marssi mahtavaan lohkovoittoon, kun se kaatoi Yhdysvallat lukemin 6-2. Herningin iltapäivän ottelun ratkaisuna olivat oudot maalit.

Suomen panoksena iltapäivän ottelussa Yhdysvaltoja vastaan oli B-lohkon voitto. Leijonien piti voittaa tätä saavutusta ajatellen kivenkova Yhdysvallat varsinaisella peliajalla. Ja niinhän siinä pääsi lopulta käymään, sillä Suomi vei ottelun nimiinsä komeasti lukemin 6-2.

Kamppailun enemmän tai vähemmän ratkaisevat hetket nähtiin jo ensimmäisessä erässä, kun Leijonat onnistui siirtymään kohtalaisen aikaisessa vaiheessa kahden maalin karkumatkalle.

MUISTA MYÖS:
Unibetiltä ennenaikainen joululahja: Näet kaikki MM-pelit ilmaiseksi!

Suomen kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi loistavaa turnausta pelaava Sebastian Aho, joka teki samalla suomalaista MM-historiaa. Hän nimittäin nousi kahden osumansa myötä 16 tehopisteeseen, joka on Suomen MM-historian jaetulla ykkössijalla yhdessä Petri Kontiolan sekä Saku Koivun kanssa.

Ahon maalit syntyivät ajassa 10:17 sekä 17:15. Yhdysvallat haki tämän jälkeen vimmatulla tavalla kavennusta, mutta yritykset katkesivat Suomen loistavaan puolustus- ja maalivahtipelaamiseen kerta toisensa jälkeen, mikä lisäsi silminnähden USA:n tuskaa.

Ahon maaleissa yhdistävä tekijä oli se, että molemmat syntyivät todella oudolla tavalla. Ensimmäisen hän iski nollakulmasta verkon perukoille maalivahti Keith Kinkaidin kautta, kun taasen toisessa osumassa Aho sai kiekon maalin eteen, kiitos ”kenttämiehen erikoisen”. Löydät molemmat maalit alta.

Jos et saa videota näkyviin, löydät sen myös täältä.

Jos et saa twiittiä näkyviin, löydät sen myös täältä.

Kun Yhdysvallat turhautui, jatkoi Suomi maalitehtailuaan. 3-0-osumasta vastasi Colorado Avalanchen supertähti Mikko Rantanen, minkä jälkeen oli Marko Anttilan vuoro. Leijonien neljäs osuma haastettiin USA:n päävalmentaja Jeff Blashillin toimesta, mutta tuomarit hyväksyivät osuman videotarkastuksen jälkeen.

Yhdysvallat sai laihaa lohtua vielä kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun Patrick Kane laukoi kiekon nuottaan ylivoimalla. Lauri Marjamäki päätti haastaa osuman maalivahdin häirinnän vuoksi, mutta osumaa ei hylätty.

Mutta kuten todettu, oli kyseinen osuma USA:lle todella laihaa lohtua. Pian maalin jälkeen Dylan Larkin kampitti itsensä rangaistusaitioon ja Leijonat kiitti. Ylivoimalla Suomen Kasperi Kapanen iski nimittäin kiekon nuottaan, ja täten ottelu oli jo lukemissa 5-1.

Laihaa lohtua oli kuitenkin luvassa lisää, sillä lähes heti Suomen osuman jälkeen Yhdysvallat iski iltapäivän toisensa. Tällä kertaa maalinteossa onnistui Derek Ryan, joka iski Chris Kreiderin lähettämän irtokiekon loistavaa ottelua pelanneen Harri Säterin selän taakse.

Kamppailu oli ollut jo pitkään pelkkää kosmetiikkaa, mutta saatinpahan ottelun loppupuolella todistaa suomalaista kiekkohistoriaa. Sebastian Aho nimittäin viimeisteli hattutemppunsa tyhjään maaliin, minkä myötä hän nousi Suomen MM-historian kaikkien aikojen tehokkaimmaksi pelaajaksi yhden turnauksen aikana. Aholla on nyt kasassa seitsemästä ottelusta tehot 9+6.

Suosittelemme myös:
KUVA: TPS:ltä arvoituksellinen kuva – Lauri Korpikoski palaa Turkuun?