VIDEO: Leijonat löi komeasti Norjan – Tolvanen jälleen voiton takuumiehenä!

Suomi

Leijonat kaatoi olympialaisten toisessa ottelussaan Norjan vakuuttavin 5-1-numeroin. Nuori Eeli Tolvanen oli viime pelin tapaan kovassa vireessä taistossa.

Suomi lähti mittelöön aktiivisesti ja pyöritti vastustajaansa matsin alussa. Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin vastustaja Norja, kun SKA:ssa kiekkoileva Patrick Thoresen vei joukkueensa johtoon ylivoimalla.

Viime koitoksessa Saksaa vastaan loistanut Eeli Tolvanen toi kuitenkin Leijonat 1-1-tilanteeseen YV:llä ajassa 16:36 puolustaja Sami Lepistön syötöstä one-timerilla.

Kohtaamisen toinen erä tarjosi vain yhden osuman ja siitä vastasi toistamiseen Helsingin Jokereita edustava Tolvanen. Nuorukainen karkasi vasemmalta laidalta Norjan veskaria Lars Haugenia vastaan ja ujutti pelivälineen näyttävästi molarin längeistä nuottaan.

2-1-luvuissa kolmanteen erään lähtenyt taisto ratkesi päätöserässä, kun Veli-Matti Savinainen, Sami Lepistö ja Sakari Manninen viimeistelivät kolmannessa rysät mieheen. Leijonat marssi täten hienoon 5-1-voittoon norjalaisista.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Seuraavan kerran Suomi pääsee irti sunnuntaina, kun leijonalaumaa vastaan astelee kilpakumppani Ruotsi.

18-vuotias olympiadebytantti Eeli Tolvanen on ollut Pyeongchangin kiekkoturnauksessa ilmiliekeissä. Hän on tykittänyt nyt kahteen matsiin huikeat tehot 3+3=6. Myöskin Jokereissa pelaava, alakerran johtava peluri Sami Lepistö on vakuuttanut otteillaan ja pisteillään (2+2) Etelä-Koreassa.

Samaan aikaan Suomen pelin kanssa alkanut Ruotsi – Saksa -taistelu päättyi Tre Kronorin nihkeään 1-0-päihitykseen saksalaisista. Ottelun ainokaisesta vastasi 32-vuotias hyökkääjä Viktor Stålberg.

Leijonien tämän päivän voiton tarkemmat tilastot näet TÄÄLTÄ.

Talviolympialaisten kiekkoturnauksen otteluohjelman ja aikataulun löydät TÄSTÄ LINKISTÄ.

Videolla ”Super-Eelin” ensimmäinen onnistuminen Norja-voitossa:

Ja vielä Tolvasen toinen, loistava upotus Haugenin selän taakse:

Jos videot eivät toimineet, voit katsoa ne TÄSTÄ ja TÄSTÄ.

Suosittelemme myös:
VIDEO: Ryan Hartman ajeli Jakob Silfverbergin täysin pystyyn niitillään