Tomas Plekanec Jaromir Jagrista – ”Jumala antoi hänelle lahjan”

Tomas Plekanecilla riitti vain pelkkää hyvää sanottavaa Jaromir Jagrista.
Tomas Plekanecilla riitti vain pelkkää hyvää sanottavaa Jaromir Jagrista. Kuva: Getty Images

Jaromir Jagrista on riittänyt puhetta sen jälkeen, kun selvisi, että hänen NHL-uransa on tulossa päätökseen ja edessä on paluu takaisin kotimaahan.

Ei ole mikään ihme, että koko jääkiekkoileva maailma kohisee Jaromir Jagrista tällä hetkellä. NHL:n kaikkien aikojen toiseksi parhaan pistemiehen ura taalakaukaloissa, joka alkoi vuonna 1990, on nimittäin ohitse – ellei ihmeitä tapahdu.

Calgary Flames ilmoitti maanantaina illalla Suomen aikaa, että Jagr tullaan lainaamaan Tshekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan HC Kladnoon, jonka tshekkilegenda myös omistaa.

– Hän tulee täyttämään melkoisen määrän katsomoita kotona, Jagrin seurakaverina Calgaryssa toiminut ja niin ikään Kladnosta lähtöisin oleva Michael Frolik hehkutti The Provincelle.

Montreal Canadiensissa pelaava 35-vuotias Tomas Plekanec, joka on nähnyt maailmaa paljon yhdessä Jagrin kanssa – siis Tshekin maajoukkuepaidassa – puolestaan keskittyi hehkuttamaan Jagrin saamia lahjoja jääkiekkoilijana ja menestymisen eteen tehtyä valtavaa työmäärää.

– Kyllä, Jumala antoi hänelle lahjan, mutta se lahja tarkoittaa myöskin sitä, että Jaromir tuntee kroppansa hyvin. En usko, että kukaan pelaaja tässä maailmassa tuntee vartaloaan yhtä hyvin kuin hän, Plekanec hehkutti NHL.com:lle.

– Hänen ei ole tarvinnut treenata (aikanaan) yhtä paljon kuin muiden kaverien, koska hän tuntee kroppansa niin hyvin. Mitä ikinä hän teki, se tuotti tulosta sataprosenttisesti. Se oli hänen suurin voimavaransa. Siksi hän on pystynyt pelaamaan niin pitkään ja välttämään loukkaantumiset muita kavereita paremmin.

Plekanec varmana: ”Jatkaa uraansa ainakin parin vuoden ajan”

Niin ikään myös Kladnossa, joka on myös hänen kotikaupunkinsa, Jagrin kanssa pelannut Plekanec toteaakin Jagrin palaavan kotiin juhlittuna sankarina.

– Totta kai hän on sankari. Mitä muuta hän voisi olla kaiken saavuttamansa jälkeen. En usko, että kukaan tulee koskaan saavuttamaan samoja asioita – ei ainakaan kukaan Kladnosta tai Tshekeistä.

– Olen todella ylpeä voidessani sanoa olevani kotoisin samasta kaupungista sekä siitä, että olen saanut olla pienen pieni osa hänen uraansa ja seurata sitä todella läheltä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

– Hän on erittäin erityislaatuinen ihminen ja tiedän, että hän on aina yrittänyt auttaa jokaista. Kun hän huomaa jätkien tekevän kovasti töitä kehittyäkseen paremmiksi pelaajiksi, hän auttaa heitä aina todella paljon.

Plekanec uskoo Jagrin jatkavan uraansa vielä ”ainakin parin vuoden ajan” ja siten saavansa jatkaa kesätreenaamista yhdessä hyvän ystävänsä kanssa.

– Olen aina innoissani saadessani treenata Jaromirin kanssa. Häneltä oppii aina paljon, ihan vain kun pelkästään istut ja juttelet hänen kanssaan. Odotan niitä hetkiä innolla.

Jagrin saavutuksiin pelaajana pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Suosittelemme myös:
Tshekkiseurassa revettiin liitoksista Jaromir Jagrin suhteen – ”Kuninkaan paluu”