Päähän kohdistunut taklaus maksoi kovan hinnan – Tommi Tikalle valtava pelikielto

Vaasan Sportin Tommi Tikalle on määrätty hurja yhdeksän ottelun mittainen pelikielto.
Vaasan Sportin Tommi Tikalle on määrätty hurja yhdeksän ottelun mittainen pelikielto.

Vaasan Sportin Tommi Tikalle on määrätty huomattava pelikielto, jonka hän sai päähän kohdistuneesta taklauksesta Otto Paajasta kohtaan.

Vaasan Sportin ja HPK:n viime perjantain ottelussa nähtiin eräs ikävä tapahtuma, kun Sportin Tommi Tikka taklasi HPK:n Otto Paajasta päähän.

Tikka sai taklauksestaan ison rangaistuksen, eli 5+20, joten hän joutui tilanteen johdosta suihkun puolelle.

Nyt Liigan kurinpito on tuominnut Tikan hurjaan yhdeksän ottelun pelikieltoon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Liigan tiedotteessa kerrottiin, että Tikan aiempi historia kurinpidon kanssa toi rangaistukseen neljän ottelun mittaisen lisän.

Kurinpidon mukaan Paajanen on hukannut tilanteessa kiekonhallinnan ja hän on paikallaan. Tikan olkapää kolahti taklauksessa suoraan Paajasta päähän.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

”Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Tikka taklaa tilanteessa kiekollista HPK:n Paajasta. Paajanen on pelitilanteessa paikallaan kadotettuaan kiekon hallinnan. Tikka suorittaa taklauksen siten, että kontaktissa Tikan olkapää osuu Paajasta päähän. Pelaajien välillä ei ole juuri lainkaan vartalokontaktia. Koska taklauksessa tapahtuu osuma suoraan Paajasta päähän, kyse on säännössä 124 tarkoitetusta päähän kohdistuneesta taklauksesta.”

Voit lukea kurinpitopäätöksen kokonaisuudessaan täältä.

Suosittelemme myös:
Juhani Tyrväisen temppu tuomittiin Pohjois-Amerikassa saakka – ”Munaton törkytemppu”