VIDEO: Tommy Salo avautui: ”En usko, että olette onnistuneet tekemään mitään parempaa”

Tommy Salo kommentoi vihdoin karmeaa imurointiaa Salt Lake Cityn olympialaisissa.
Tommy Salo kommentoi vihdoin karmeaa imurointiaa Salt Lake Cityn olympialaisissa.

Ruotsin maajoukkueen pitkän linjan maalivahti Tommy Salo muistetaan erityisen hyvin hänen karmeasta munauksestaan Valko-Venäjää vastaan.

Ruotsalainen Tommy Salo toimi pitkään maansa kiekkomaajoukkueen ykkösvahtina. Nykyisin 46-vuotias ex-vahti pelasi viimeisen maajoukkueottelunsa Ruotsin paidassa kaudella 2004-05.

Salon meriitit maajoukkueen riveissä puhuvat puolestaan, kuten MM- ja olympiakulta. Lisäksi Salo on ”juhlinut” MM-hopeaa kahdesti.

Kuitenkin, etenkin täällä Suomessa, Salo muistetaan parhaiten yhdestä tilanteesta. Tämä näki päivänvalonsa vuonna 2002, kun Salt Lake Cityssä pelattiin olympiakiekon puolivälierää Ruotsin ja Valko-Venäjän välillä.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Valko-Venäjä onnistui laittamaan Ruotsille hanttiin koko ottelun ajan, ja kun kamppailua oli jäljellä noin 2,5 minuuttia, oli tilanne tässä vaiheessa 3-3. Sitten estradille astui valkovenäläisten puolustaja, Vladimir Kopat, kun hän lähetti kiekon kohti Salo punaviivan jälkeen. Ruotsalaisten harmiksi peliväline kolahti Salon yläkroppaan ja se vieri lopulta veräjänvartijan olkapään kautta maaliin. Tilanne oli 4-3 Valko-Venäjän hyväksi, ja jymy-yllätys oli valmis.

Voit katsoa tilanteesta videon alta. Jos et saa sitä näkyviin, löydät sen myös tästä.

Tommy Salo närkästyi huuteluun

Nyt maalin taakseen imaissut Salo on kyllästynyt vuosia kestäneeseen vitsailuun ja ”huuteluun”. Hän nimittäin antoi palaa sielunsa kyllyydestä Expressenin haastattelussa.

– Olen tullut tästä kaikesta vihaiseksi, vaikka olenkin pitänyt asian sisälläni. Toisaalta olen myös ajatellut, että ”mitä te päänne aukojat olette tehneet elämässänne? En usko, että olette onnistuneet tekemään mitään parempaa kuin olympiakullan ja maailmanmestaruuden voittaminen”, Salo kertoi Expressenin haastattelussa Ilta-Sanomien mukaan.

Salo pelasi pitkällä urallaan myös 526 NHL:n runkosarjaottelua, joissa hänen tilastonsa olivat 90,5/2.55. Hän edusti taalajäillä Edmonton Oilersia, New York Islandersia sekä Colorado Avalanchea.

Voit lukea asiasta laajemmin Ilta-Sanomien sivuilta TÄSTÄ.

Lisää hauskoja ja mahtavia videoita löydät TÄÄLTÄ.