TREIDI: Boston vain vahvistuu – viime kaudella loistanut Nick Holden seuraan

New York Rangersissa toista kauttaan pelannut Nick Holden siirtyy Boston Bruinsiin.
New York Rangersissa toista kauttaan pelannut Nick Holden siirtyy Boston Bruinsiin. Kuva: Getty Images

Jopa yhdeksi NHL:n suurimmista mestarisuosikeista noussut Boston Bruins vahvisti joukkuettaan entisestään, kun Nick Holden siirtyy seuraan New York Rangersista.

Kun Boston Bruins lähti tähän kauteen, uskottiin sen taistelevan pudotuspelipaikoista. Vaan tuskin kukaan iski niin sanotusti joukkueen kylkeen sanoja ”yksi mestarisuosikeista”.

Asiat voivat kuitenkin muuttua nopeasti ja juuri näin on tapahtunut Bruinsin kohdalla.

Kun NHL:n runkosarjasta on jäljellä enää alle neljäsosa, joukkue on kerännyt kaikista NHL-seuroista neljänneksi eniten pisteitä. Kaiken kukkuraksi edellä olevista kolmesta seurasta jokainen on pelannut vähintään kaksi ottelua bostonilaisia enemmän, joten Bruins saattaa olla hyvinkin pian koko NHL:n ykkönen.

Ei ole siis ihme, että Bostonissa ollaan valmiita tekemään kaikkensa vain vahvistaakseen menestysosakkeita ja niinpä seura tulee olemaan yksi ostajaosapuolista NHL:n Trade Deadlinella.

Ja itse asiassa se on jo sitä, sillä Bruins tiedotti tiistai-iltana Suomen aikaa, että puolustaja Nick Holden siirtyy seuraan New York Rangersista.

Holden on pelannut kuluvalla kaudella 55 ottelua ja tehnyt niissä tehot 3+9=12. Hän kuitenkin kykenee nähtyä parempaan, etenkin hyökkäyspäässä, sillä viime kaudella hän nakutti 80 runkosarjaottelussa pisteet 11+23=34. Ei olisi siis ihme, mikäli hän kiristäisi pistetahtiaan päästyään yhteen NHL:n kärkiseuroista.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Vastineena Bruins maksoi 30-vuotiaasta Holdenista, jonka pelaajasopimus on katkolla tulevana kesänä, kolmannen kierroksen varausvuoron (2018) ja samassa paketissa Manhattanille matkaa puolustaja Rob O’Gara.

24-vuotias O’Gara on Bruinsin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2011. Hän on pelannut toistaiseksi 11 NHL-ottelua, joista kahdeksan tällä kaudella, ilman tehopisteitä. AHL:ssä hänelle on kertynyt urallaan 107 runkosarjaottelua pistein 7+15=22.

Nick Holdenin uratilastot löydät TÄÄLTÄ.

NHL:ssä nähtiin myös toinen siirto, kun San Jose Sharks hankki Toronto Maple Leafsista kokeneen Eric Fehrin riveihinsä.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018