TREIDI: Darcy Kuemper Antti Raannan haastajaksi – suomalaiselle jatkosopimus?

Arizona Coyotes hankki Darcy Kuemperin Antti Raannan aisapariksi.
Arizona Coyotes hankki Darcy Kuemperin Antti Raannan aisapariksi. Kuva: Getty Images

Darcy Kuemperin hankinnan uskottiin heti kaupan varmistumisen jälkeen tarkoittavan Antti Raannan lähtöä seurasta.

Arizona Coyotes suoritti keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa vaihtokaupan, jossa se hankki Los Angeles Kingsistä erinomaista kautta pelanneen maalivahti Darcy Kuemperin ja antoi vastineena maalivahti Scott Wedgewoodin sekä hyökkääjä Tobias Riederin (Coyotes pidättää 15 prosentti palkasta).

Heti kaupan jälkeen monet uskoivat, että Coyotes tulee kauppaamaan Antti Raannan, jonka sopimus on katkolla kuluvan kauden jälkeen, sillä jatkosopimusrintamalla ei ole tapahtunut mitään.

Totuus lienee kuitenkin toinen, ainakin tällä hetkellä, mikäli GM John Chaykan puheita on uskominen.

– Kun joukkueemme on saanut nauttia hyvästä maalivahtipelistä, olemme pelanneet todella hyvin. Tämä siis antaa meille kaksi laadukasta maalivahtia, Chayka kommentoi seuran verkkosivuilla.

– Me näemme, että meillä on hyvä ja nuori hyökkäysosasto, joten toisen voittamaan kykenevän maalivahdin lisääminen oli todella tärkeä juttu.

Coyotesin osakkeet kuluvan kauden suhteen romahtivat jo alkukaudesta, kun Raanta oli useampaan otteeseen loukkaantuneena ja muista maalivahdeista ei ollut kannattelemaan joukkuetta. Sen jälkeen, kun suomalaisvahti pääsi pysyvästi pelikuntoon, ovat joukkueen käyrät osoittaneet vahvasti oikeaan suuntaan.

– Kun katson kauttamme, näen, että se olisi voinut mennä täysin eri tavalla, jos olisimme saaneet heti alkuun nauttia vahvasta maalivahtipelaamisesta. Vain yhteen maalivahtiin nojautuminen saattaa todella satuttaa joukkuetta, mikäli vastaan tulee loukkaantumisia tai peli ei muuten vain suju.

Kuemper allekirjoitti uuden seuransa kanssa välittömästi kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka on vuositasolla 1,85 miljoonaa dollaria. Seuraavaksi Coyotesin uskotaan hyökkäävän Raannan jatkosopimuksen kimppuun, sillä useat seurat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa suomalaisvahtia kohtaan ja olleet yhteydessä Coyotesiin.

Todella uhkarohkea veto Kingsiltä

Mitä tulee sitten Los Angeles Kingsiin tämän vaihtokaupan osalta, kalifornialaisseura saa vaihdossa Tobias Riederin ja Scott Wedgewoodin.

Riederin hankinta kielii puhtaasti siitä, että joukkue halusi lisää laajuutta hyökkäyspäähänsä ja myös potentiaalista maalintekovoimaa. 25-vuotias saksalainen ei ole mikään varsinainen pistekuningas, mutta häntä pidetään edelleen joissain määrin lupaavana pelaajana ja lisäksi hän on tehnyt kahden edellisen NHL-kauden aikana 162 runkosarjaotteluun yhteensä tehot 30+41=71.

Scott Wedgewood, joka siirtyi jo aiemmin kuluvalla kaudella New Jersey Devilsistä Arizonaan, puolestaan siirtyy puhtaasti Jonathan Quickin kakkosvahdiksi, joka pelaa silloin, kun Quick haluaa lepovuoron.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Kaiken kaikkiaan tämä on todella riskialtis siirto Kingsin johtoportaalta. Darcy Kuemper oli nimittäin erinomainen Kuninkaallisten maalilla kuluvan kauden aikana, sillä hänen torjuntatilastonsa olivat 93,20/2.10. Wedgewoodin vastaavat 20 ottelusta ovat puolestaan 89,30/3.45.

Itse asiassa Kuemper löi tiskiin jopa Quickia selkeästi kovemmat näytöt, sillä yhdysvaltalaisveskarin torjuntaprosentti on ollut yli prosentin verran entistä kakkostaan huonompi ja lisäksi hän on päästänyt ottelua kohden selkänsä taakse 0.38 kiekkoa enemmän.

Kun otetaan huomioon Quickin loukkaantumishistoria, tämä on todella uhkarohkea siirto Kingsin GM:nä toimivalta puolustajalegenda Rob Blakelta.

– Me tulemme jatkamaan etsintöjämme tehdäksemme joukkueestamme nopeamman ja Tobias tuo joukkueeseemme lisää dynaamisuutta, Blake kommentoi ratkaisuaan Kingsin verkkosivuilla.

Kaupassa liikkuneiden pelaajien tilastoihin pääset tutustumaan kätevästi TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018