TREIDI: NHL:ssä kolmen seuran massiivinen kauppa – Derick Brassard Penguinsiin

Ottawa Senators jatkoi tyhjennystään, kun Derick Brassard kaupattiin Pittsburghiin.
Ottawa Senators jatkoi tyhjennystään, kun Derick Brassard kaupattiin Pittsburghiin. Kuva: Getty Images

NHL:ssä nähtiin perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa kolmen seuran vaihtokauppa, jossa maisemaa vaihtoi muun muassa Derick Brassard.

Alun perin Pohjois-Amerikan suunnalta kantautui useiden tiedotusvälineiden toimesta tieto, jonka mukaan Pittsburgh Penguins ja Ottawa Senators olisivat suorittaneet kahden seuran vaihtokaupan.

Kyseisessä kaupassa Pittsburghiin olisi matkannut keskushyökkääjä Derick Brassard ja toiseen suuntaan puolestaan 1. kierroksen varausvuoro (2018), puolustaja Ian Cole ja maalivahti Filip Gustavsson, jonka Penguins varasi viime kesän NHL Draftissa toisella kierroksella.

Lopulta käsky vedettiin kuitenkin takaisin viime hetkillä, kun NHL hylkäsi kyseisen treidin palkkakattoon liittyvien seikkojen vuoksi, ja viimeistelyä vaille valmiina ollut kauppa peruuntui.

Lopulta Vegas Golden Knights hyppäsi remmiin mukaan, pelastaen kaupan, ja seuran mukaantulon myötä kauppa näyttää tältä:

  • Pittsburgh Penguins saa: Derick Brassard (OTT), Vincent Dunn (OTT), Tobias Lindberg (VGK), 3. kierroksen varausvuoro
  • Ottawa Senators saa: Ian Cole (PIT), Filip Gustavsson (PIT), 1. kierroksen + 3. kierroksen varausvuorot (PIT)
  • Vegas Golden Knights saa: Ryan Reaves (PIT), 4. kierroksen varausvuoro (PIT) ja pidättää 40 % Brassardin palkasta

Penguinsille Brassardin hankinta on todellinen lottovoitto ja kilpaileville seuroille puolestaan täysi painajainen. Hän nimittäin paikkaa kaksi viimeisintä Stanley Cupia nimiinsä vieneen Penguinsin suurimman ongelman – pulan kolmossentteristä.

Eikä Brassard ole kuka tahansa paikkaava kaveri, sillä hän on NHL-tasolla vähintäänkin erinomainen kakkossentteri – parhaana päivänään jopa ykkössentteri.

Mitä ihmettä Vegasissa oikein ajateltiin?

Penguins on ollut vaisuhkon alkukauden jälkeen ollut vuodenvaihteesta lähtien hirmuvireessä ja nyt joukkue vahvistui todella merkittävästi pudotuspelejä ajatellen. Brassard on pelannut kuluvalla kaudella Senatorsissa 58 ottelua, tehnyt niissä tehot 18+20=38 ja hänen tehotilastonsa pahasti sukeltaneessa kanadalaisjoukkueessa oli vain -1.

Senators, joka oli vielä viime keväänä vain maalin päässä paikasta Stanley Cup -finaaleissa, puolestaan jatkoi tyhjennysmyyntiään.

[box type=’info’]

Älä missaa näitä!

[/box]

Jo aiemmin seura kauppasi kaksikon Dion Phaneuf & Nate Thompson Los Angeles Kingsiin sekä Chris DiDomenicon Chicago Blackhawksiin. Nyt se puolestaan vastaanotti Brassardista luopumalla kaksi arvokasta varausvuoroa, potentiaalisen tulevaisuuden ykkösvahdin ja erittäin tasapainoisen puolustajan Colen muodossa.

Sen sijaan Golden Knightsin rooli tässä kaupassa aiheuttaa valtavaa hämmennystä.

Nevadalaisseura nimittäin suostui vastaanottamaan, vastineena Reavesista ja neljännen kierroksen varausvuorosta, Brassardin palkasta vuositasolla 2 miljoonaa dollaria kesään 2019 saakka. Kun tähän lasketaan Reavesin vuosipalkka, on hinta vuositasolla 3,125 miljoonaa dollaria.

Lisäksi NHL:n kärkijoukkueisiin lukeutuva Golden Knights lähetti ruotsalaispelaaja Tobias Lindbergin Pittsburghiin.

Ilman nevadalaisseuraa koko kauppa ei olisi ollut mahdollinen, sillä Penguins olisi joutunut Brassardin täyden sopimuksen kanssa melkoisiin palkkakatto-ongelmiin.

Derick Brassardin uratilastoihin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Tätä et löydä muualta Suomesta – kaikki NHL:n siirrot:
Liveseuranta: NHL Trade Deadline 2018